Tehnički kutak > Blokade

elektronska blokada - izrada

<< < (2/15) > >>

ma3x:
oke.. falaa... nisam elektricar.. al to sam tu na forumu procito... bio sam dns u chipoteki kupio sam 2.2 i 3.3 izmedju nemaju :/ i jos sam kupio od 10 (75lipa, a naso sam na forumu na shemi da je taj), spajat cu prvo s 2.2

prekidac, 3 kondenzatora (2,2 - 3,3 - 10), potenciometar, 2 metra kabla dvozilnog kabla i onda sam skonto da meni treba samo jedna zica..
ukupno 25kn

prvo pitanje je dali je kraci kraj na kondenzatoru plus? ili kako
dali ima kakve veze kako se spoji potenciometar, ima 3 "spica" nijedan nema nikakvu oznaku
zica je od milimetar (ubiti ona tanka crveno-crna za spajanje zvucnika u autu) dal je to oke?

na koji nacin tocno odredit koja je zica od pickupa... nije mi skuter jos rastavljen, al na forumu su pisali da je crvena obicno na piaggio

JogFromYamaha:
kraci je uvjek minus kao sto vidis na slici jos je i oznaceno
http://www.elementaryelectronics.com/components/capacitor/pic%201.jpg

potenciometar spajas tak da stavis na srednju i na bilo koju od lijeve ili desne
ako odma nemozes s 100 ustelat uzmi piher poti od 250 oma i probaj s njim

zica od pickupa ti je crvena koja ide na cdi
http://www.pedparts.co.uk/c/asset/piaggio-cdi.jpg

ma3x:
evo sad sam probo... s 2.2uF kondenzatorom..
nema razlike :S svi su spojevi oke. spojio sam na crvenu zicu koja se spaja na bobinu (oznaka rose)
masu sam spojio na prednji saraf od kotaca (?) jer neznm di dalje jer cijela rama je ofarbana nekim crnim metalik pa neznm el bi prolazila struja kroz to

prekidac je nekakav mini sa ukupno 6 onih "iglica" spojio sam na 2 najvece koje su u sredini i na suprotnim stranama (mozda sam to krivo)
probao sam prekidac i ovako i onako (ne pise di je off di on)

potenciometar sam odvrnio od max "lijevo" do max "desno" i na on i na off i skuter se uvijek razletavao u obrtaje :S nisam probao vozit nemam ideja di bi mogo otic skuterom to isprobavat tu u osijeku da me policija ne zeza... isprobavao sam na nogarima :S

JogFromYamaha:
salter te zejebava kupi si najobicniji klap salter s 2 nozice kak imas za nocnu lampu i slicno

ma3x:
sad mi se neda ic to kupovat...
kak si mislio da necu moc ustelat (mozda) s ovim potenciometrom od 100,
oce ic presporo il necu ni osjetit da ga blokira? jer bolje je da mi ide 30 nego da ide 60 :/
necu ja vozit na tom samo da ju imam tek toliko za slucaj

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

[*] Prethodna stranica

Idi na punu verziju