Tehnički kutak > Tuning skutera

Aprilia SR 50 WWW problem sa karburatorom

(1/2) > >>

jozo_bozo:
Pozdrav
Kupio sam staru Apriliu SR 50 WWW 2002 godište na kojoj su izmjenjene neke stvarčice na motoru
- zamjenjena standardnu radilica sa MHRovom
- ugrađen Pollini gizani kit od 70 ccm
- standardni variomat zamjenjen sa Pollini variomatom (roline su 5,5 grama)
- standardni auspuh zamjenjen sa Arrow auspuhom

Skuter ima ručni čok pored lijeve ručke i dok se dosta ne zagrije trebam ga imat "aktiviranog", a sam motor dosta slabo ide (prema brzinomjeru cca 70 km/h) a uzbrdo gubi strašno brzinu i veće uzbrdice savladavam sa čitavih 25-30 km/h

Karburator je serijski i na njemu nije mijenjana dizna, pa sad je moje pitanje slijedeće
Što učiniti, da li će veća dizna (spominje se tu po forumu neka 74 ili 80) pomoći i ako da di da je kupim, ima možda neki webshop pa da to elegantno naručim i poštar mi donese doma? Kako znati koju točno kupiti?
Da li su možda i roline prelagane pa kupiti teže? Od koliko i kakve?
Poprilični sam amater što se tiče tehničkih pitanja, to ste vjerovatno i zaključili prema pitanjima pa unaprijed zahvaljujem. :icon_thumright:

mamca2:
ako imas serijski 12 frg obavezno stavi 17.5 ili 19

marjan.vxr:
za pocetak ne vozi skuter vise s tim karburatorom, umzi 17,5 ili 19 karb, imas tu na trznici, diznu stavi 80 na dell 17.5, na 19-ku 90
malo si mu reko, najbolje da stavi diznu 190, fulao si za čitavih 100 brojeva  :laughing6:

kupi karb PHBG 19 BS/BD ili koji već paše u minarelli prirubnicu, stavi iglu w7 i diznu 82/85 i onda će to bi to

na tom karbu 12 treba ti dizna bar 90

pralas:

--- Citat: marjan.vxr - 25 Ožujak, 2012, 13:26:19 ---na 19-ku 90

--- Kraj citata ---
:laughing7:

jozo_bozo:

--- Citat: marjan.vxr - 25 Ožujak, 2012, 13:26:19 ---za pocetak ne vozi skuter vise s tim karburatorom, umzi 17,5 ili 19 karb, imas tu na trznici, diznu stavi 80 na dell 17.5, na 19-ku 90

--- Kraj citata ---
moze neka preporuka sa linkom ;D

roline su ok ili trebam i njih mijenjati?

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

Idi na punu verziju