Općenito > Propisi
Lijetno racunanje vremena- svjetla
marinjo:
poštujte zakone pa nečete puniti proračun .
sami ste si krivi ako vas uhvate u prekršaju .
tuta125:
--- Citat: marracc - 24 Ožujak, 2012, 22:51:00 ---Pozdrav,
nocas sa sub na ned ide sa 02 na 03 sat te pocinje ljetno racunanje vremena. Da potsjetim, svjetla za mopede i motocikle su i dalje obavezna, a za automobile nisu!
sa Net.hr;
Prestanak obveze kratkih svjetala danju
Iz Hrvatskog autokluba podsjećaju da prestaje i obveza vožnje automobilom s upaljenim svjetlima danju. Prema odredbi članka 1. Uredbe o računanju vremena (NN 5/12) ljetno računanje vremena u 2012. godini počinje u nedjelju, 25. ožujka u 02 h 00 min i 00 s, tako što se pomicanjem za jedan sat unaprijed vrijeme u 02 h 00 min i 00 s računa kao 03 h 00 min i 00 s.
Tada, 25. ožujka, prestaje i obveza vožnje automobilom s upaljenim svjetlima danju.
No, Zakonom o sigurnosti prometa na cestama (NN 67/08), člankom 102. propisano je da na motociklu i mopedu za vrijeme vožnje danju moraju biti upaljena kratka svjetla tijekom cijele godine. Novčanom kaznom u iznosu od 300 kuna kaznit će se za prekršaj vozač ako postupi suprotno odredbama ovoga članka. Vozače mopeda i motocikala, osim na obvezu poštivanja ostalih prometnih propisa HAK dodatno podsjeća na obvezu nošenja propisane, homologirane i uredno pričvršćene kacige.
--- Kraj citata ---
iz osobnog iskustva preporucujem da se i na autima drze upaljena svjetla 24 sata dnevno, kako za svoju sigurnost, tako i sigurnost drugih :icon_thumright:
speed:
motore prodao...svijetla palim kad moram...kad divljam upalim svijetla..sam da me skuze kad sam na njihovoj strani ceste :binkybaby:
vktr:
e dobro da si me sjetio ovo za homologaciju kacige, meni je to ispalo na IXS pa bi si dao negdje napravit,
evo našao sam kakva ide na tu kacigu
http://www.njuskalo.hr/slika-big-11891504.jpg
sad, di mogu to dat sprintat na što sličniji materijal, koji bi to materijal bio opće, neka sintetika?
tuta125:
--- Citat: vktr - 25 Ožujak, 2012, 20:28:43 ---e dobro da si me sjetio ovo za homologaciju kacige, meni je to ispalo na IXS pa bi si dao negdje napravit,
evo našao sam kakva ide na tu kacigu
http://www.njuskalo.hr/slika-big-11891504.jpg
sad, di mogu to dat sprintat na što sličniji materijal, koji bi to materijal bio opće, neka sintetika?
--- Kraj citata ---
koliko ja znam, ovo ti ne oznacava homologaciju nego mjesto necega...
homologacija je ono ECE-R 22-05 jel tako..?
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju