Tehnički kutak > Napravi sam
izrada šajbica za variomat
cvele60:
--- Citat: 3alfa3 - 21 Ožujak, 2012, 23:19:27 ---Jesi siguran?
Mislim da je 13mm unutarnji promjer za minarelli ako se dobro sjecam. A mozda sam i pobrkao neke mjere...
--- Kraj citata ---
Pa ima Lunu a to je chinarelli :icon_biggrin:
HarisZE:
bilo bi jos predobro da ja znam za šta šajbica služi, jer sam početnik sto se tiče ovog svega. Neke osnovne stvari znam, al ovi detalji su mi nepoznati.
3alfa3:
--- Citat: cvele60 - 21 Ožujak, 2012, 23:21:24 ---Pa ima Lunu a to je chinarelli :icon_biggrin:
--- Kraj citata ---
On spominje u prvom postu minarelli - ovo Luna mi je promaklo ;D
3alfa3:
--- Citat: HarisZE - 21 Ožujak, 2012, 23:23:27 ---bilo bi jos predobro da ja znam za šta šajbica služi, jer sam početnik sto se tiče ovog svega. Neke osnovne stvari znam, al ovi detalji su mi nepoznati.
--- Kraj citata ---
Sajbica produljuje bolcnu. Tada je variomat udaljeniji od remenice i remen moze dublje u njega sjest. Time je prijenos skracen i start skutera poboljsan.
Ujedno je manipulacija duljinom bolcne i stelajuci element kroz cijeli raspon rada variomata - sto je sajbica deblja, okretaji su visi (kao da stavis lakse rolice)
Sajbicama (umetanjem sve tanje i tanje kako se remen trosi) se zadrzavaju okretaji koji bi se mijenjali kako se remen vremenom trosi.
To je ukratko to
Jurich:
jeli ima ko za mene šajbicu :'(
i jesam li dobre mjere reka (valjda nisam zaboravija)?
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju