Tehnički kutak > Styling skutera
Zadnje svijetlo i štop svijetlo
Punisher:
Evo ovako Hrastinski (sorry na kasnjenju...radio par dana i uopce nisam bio na netu) :binkybaby: :
Prije nego uopce budes spajao diode moras provjerit jeli tvoj skuter povecava napon s povecanjem brzine... ne bi mi palo na pamet sjetio da se nisam sjetio roby44-evog posta (svaka cast roby :headbang:).
Pitaj nekog frenda da se kuzi u elektroniku ili ima univerzalni ohmmetar (to ti je mala kutija koja svasta mjeri: napon, struju, otpor, itd.) neka ti ga spoji na akumulator, ti upalis skuter i das gasa. Ako ti napon stoji onda je OK, a ako ne najvjerojatnije ce ti trebati neki stabilizator ako se ne varam 7812 nadjes ga na chipotecinoj stranici dodje par kuna:
Ajmo ljudi svi se ukljucite da rijesimo ovu debatu tako da mozemo lockat temu tj zavrsit je da svi ubuduce znaju sto sve znat prije nego se bace na posao stavljanja dioda i ispod skutera i u zadnje svijetlo i bilo di. :icon_thumright:
Hrastinski:
ok kad izmjerim pa ti javim!!!!! :icon_thumright: :icon_thumright:
Hrastinski:
--- Citat: Punisher - 23 Listopad, 2006, 19:32:35 ---Evo ovako Hrastinski (sorry na kasnjenju...radio par dana i uopce nisam bio na netu) :binkybaby: :
Prije nego uopce budes spajao diode moras provjerit jeli tvoj skuter povecava napon s povecanjem brzine... ne bi mi palo na pamet sjetio da se nisam sjetio roby44-evog posta (svaka cast roby :headbang:).
Pitaj nekog frenda da se kuzi u elektroniku ili ima univerzalni ohmmetar (to ti je mala kutija koja svasta mjeri: napon, struju, otpor, itd.) neka ti ga spoji na akumulator, ti upalis skuter i das gasa. Ako ti napon stoji onda je OK, a ako ne najvjerojatnije ce ti trebati neki stabilizator ako se ne varam 7812 nadjes ga na chipotecinoj stranici dodje par kuna:
Ajmo ljudi svi se ukljucite da rijesimo ovu debatu tako da mozemo lockat temu tj zavrsit je da svi ubuduce znaju sto sve znat prije nego se bace na posao stavljanja dioda i ispod skutera i u zadnje svijetlo i bilo di. :icon_thumright:
--- Kraj citata ---
danas sam počeo bušiti plastike na koje ću stavit diode.puno sam se preračunao kolko ću stavit dioda na kraju je ispalo da ću za štop svijetlo stavit 22 diode a za svjetlo 18 dioda. :icon_scratch: :icon_scratch: :icon_scratch:
ps. ovo za mjeriti napon itd. dal se s time može mjeriti i ova struja od 220V :dontknow: :dontknow:
Mr J:
moze... na njemu imas skalu i kruzic kojim riktas skalu koju ces mjeriti za sto preciznije mjerenje... zove se inace UNIMER... a mozes i klasicni voltmetar uzeti...
Punisher:
danas sam počeo bušiti plastike na koje ću stavit diode.puno sam se preračunao kolko ću stavit dioda na kraju je ispalo da ću za štop svijetlo stavit 22 diode a za svjetlo 18 dioda. :icon_scratch: :icon_scratch: :icon_scratch:
ps. ovo za mjeriti napon itd. dal se s time može mjeriti i ova struja od 220V :dontknow: :dontknow:
[/quote]Evo ovako: onaj instrument ti ujedno i moze mjeriti (pokazati) napon gradske mreze ako si na to mislio.
A sad za tvoju kolicinu dioda: oce ti to stati???
I na kraju: ako mislis stavljat te male diodice one ti idu do 2V napajanja svaka sto znaci da u seriju mozes spojit tocno 6 i onda uparalelu jos takvih istih serija koliko oces. Po tome bi najbolje bilo (da ti prvo napon bude 12V ne vise) da u stop svijetlo stavis ili 18 ili malo naguras (pa ako stane) 24 dioda, a poziciju si dobro pogodio.
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju