Općenito > Propisi
Vožnja bez naočala, lječnićki pregled
Biker(ss):
Ovak imam propisanu dioptriju i pod napomeni u vozackoj imam "nosenje naocala, ponoviti pregled"
Problem je u tome što: 1. Ne nosim inace ocale
2. Boli me glava
3. Magle mi se
4. Žuljaju u kacigi
tj. najveci je problem u tome sto se magle. Ne smijem normalno disati, a kad stanem na semaforu obavezno se zamagle(zajedno s vizirom) samom temperaturom tijela... tako da prvih 20-30m vozim na slijepo, ako imam sreće bude auto ispred mene pa njega pratim...
Jel bih mogao ponoviti taj pregled ali da nagovorim doktora, doktoricu da mi napišu da ne moram nositi naočale i dali to košta što?... Jer najviše stvarno budem nekoga udario tako. Lako ja njih nosim kad god mogu tokom vožnje, na duge rute i ceste koje ne poznajem...
jakovmaras:
reci da imas lece
Biker(ss):
--- Citat: jakovmaras - 04 Ožujak, 2012, 19:11:59 ---reci da imas lece
--- Kraj citata ---
Da velim da znam nositi leće pa da se prepirem s policajcima?
Nezz može li onda napisati u napomeni da nosim leće.... najbolje bi bilo da ništa ne piše u napomeni
3alfa3:
--- Citat: Biker(ss) - 04 Ožujak, 2012, 19:09:52 ---Ovak imam propisanu dioptriju i pod napomeni u vozackoj imam "nosenje naocala, ponoviti pregled"
Problem je u tome što: 1. Ne nosim inace ocale
2. Boli me glava
3. Magle mi se
4. Žuljaju u kacigi
tj. najveci je problem u tome sto se magle. Ne smijem normalno disati, a kad stanem na semaforu obavezno se zamagle(zajedno s vizirom) samom temperaturom tijela... tako da prvih 20-30m vozim na slijepo, ako imam sreće bude auto ispred mene pa njega pratim...
Jel bih mogao ponoviti taj pregled ali da nagovorim doktora, doktoricu da mi napišu da ne moram nositi naočale i dali to košta što?... Jer najviše stvarno budem nekoga udario tako. Lako ja njih nosim kad god mogu tokom vožnje, na duge rute i ceste koje ne poznajem...
--- Kraj citata ---
Ne mozes ti tu nista niti ti doktor to smije napravit. Mozes se raspitat na policiji da ti stave napomenu u vozacku da smijes nosit lece.
--- Citat: jakovmaras - 04 Ožujak, 2012, 19:11:59 ---reci da imas lece
--- Kraj citata ---
To mu nista ne pomaze. To treba unijeti u vozacku dozvolu inace ko da nema naocale
na zahtjev policajca, moras dokazat da imas lece - trebas izvadit jednu. Rijetko se desava, gotovo nikad, al postoji mogucnost
Meni je pod napomenu u vozacku upisano:
Ponovni lijecnicki pregled, nosenje naocala ili leca, spec 2
Josip-zg:
kod mene ti pise pod napomena obavezno nosenje naucala ili leca(tako nesto)
nek tak i tebi stave,kazes doktorici da nosic i stavit ce ti tak,sam neznam jel se ponovno placa pregled
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju