Tehnički kutak > Tuning skutera

Gume CFMOTO

(1/5) > >>

Doomsday:
Pitanja za one koji znaju više od mene:

Koja je guma bitnija na motoru/skuteru, prednja ili zadnja?

Na koju bi tribalo stavit kvalitetniju gumu, ako se mora birat?

A sad za Eladija:

Jesi li minja gume na scootu, i koje i di si kupija? Ove dimenzije (100/80-16 prednja i 110/80-16 zadnja) je jebeno teško za nać... Naša san samo Savu naprid i  Michelin zadnju... Vridi li ta Sava išta (nisan siguran koja serija, milsin da je MC25...)?

Razmišljan se samo stavit Savu naprid umisto ove kineske plastike, jer su mi rekli kako je prednja guma bitnija od zadnje na motorima/skuterima...

Šta vi mislite? I ako znate di još ima kupit ovih dimenzija (Pirelli ili nešto drugo, pita san za Bridgestone, nema) sa naglaskom na lokaciju i ako može blizu ili u Splitu, bija bi van zahvalan na informaciji...

Mr J:
Po meni i mom skromnom iskustvu prednja ti treba biti kvalitetnija jer kocis prednjom kocnicom i ako proklize na podu si ili u necijem vjetrobranu...
Dok u zavojima tezina je na straznjoj gumi i onda onda proklize i ogulio si cestu ili otisao nekome pod kotace...

Ali kada bi morao birati uzeo bih prednju gumu kvalitetniju!

Sava je inace u vecinskom vlasnistvu goodyeara i njihove gume su se pokazale kao vrlo dobre...
Sava + Michelin = nema padanja  :icon_thumright:

el:
ja sam stavio straznju kvalitetniju (sava sporty) zato jer je mekana i ne proklizava mi na zavojima a prednja mi je pirelli i jos mi nije proklizala kad sam kocio al cu s vremenom i prednju stavit sava sporty

Mr J:
pa neko nepisano pravilo je kada kocis volan drzi ravno jer ako ga trknes smanji se dodirna povrsina i ode ti u 3 pm... (zato se ne koci u zavoju)

Moja michelin dexter stara 8god jos nije proklizala iako je krajnje vrijeme da ih mijenjam, ali zato zadnja plese sve u 16  :happy8:
Ali nisam ni imao nekih extra naglih i iznenadnih kocenja...

Doomsday:
Eh, da, praktički san skoro već odlučija uzet prednju Sava MC25 i nazad ništa nego tvornička, kineska... Jer...

Ova Michelin koja bi tribala bit zadnja me nervira... Isto je i sa Pirelli dimenzija 110/80-16... I jedna i druga su deklarirane kao PREDNJE gume, a ne stražnje, a meni bi morale ić NAZAD s tom dimenzijom...

I sad... Znan da kod auta nije bed uzet na istu felgu za 'broj' veće... Neznan jeli ista stvar i sa skuteron... Dobro, prednju san naša čini mi se Pirelli ili Dunlop (ili oboje) prednju 100/80-16 tako da tu nemoran odstupat od tvorničkih mjera... Ali niko živ nema zadnju 110/80-16... Imaju, čini mi se, zadnju 120/80-16... Možda san vidija 120/70-16 i 120/60-16 za zadnju... Zna li neko, jel bi moga uzet 'broj' veću nazad, i jeli onda bolje da bude mrvu niskoprofilnija, tipa umisto 110/80-16 da bude 120/70-16 ili 120/60-16...? Ili možda ne...?

Možda nema veze jeli guma deklarirana prednja ili zadnja...? Zna li neko...?

Pomoć...  :help:

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

Idi na punu verziju