Tehnički kutak > Injection

Ditech se u voznji ugasi, naglo zakoci-zablokira

(1/11) > >>

_Almin_:
pozdrav drugari,

imam problem sa ditechom, uradjena mu je masina generalno, majstor koji je inace kod nas dosta ditechova uradio. I skuter pali na zub, radi stvarno mirno, ne trokira, ne prekida nista nista... E sada problem je recimo predjem s njim 200-300metara i on se ugasi i zablokira mi zadnji tocak, tj uspori me dosta... A inace kad pustim gas cuje se neko klepetanje plastican zvuk nekako, moguce zato sto nema jednog vijka na auspuhu tamo kod tocka, uglavnom samo kad pustim gas. Cuje se iz predjela motora dakle od kucista injektora do variomata i auspuha, ne mogu tacno ocjenit gdje se vise cuje.. Posto je majstor isti od mene skoro 100km, a vec sam mu dva puta vozio skuter ne znam sta da radim. On mi kaze da pregledam variomat i kvacilo, to sam pregledao sve je ok... ovdje jedan lokalni mladi mehanicar, koji nije bas toliko iskusan kaze da je to uljna pumpica, da ne daje ulje i da zbog tog se skuter ugasi. Klip i karike, lezaji, sve je novo. Radilica nema lufta nikako, niti hoda...

Nadam se da ce mi neko pomoci :)

ivek_sr:
Zadni kotač može zblokirat zbog prijernosa... nisam ziher dal može kuplunmg jer ako odu federi u kuplungu onda motor stalno hoće krenut... al isto ne vidim kako bi to zgasilo skut... čudesan problem :) jesi probao na suho dok je na nogari vrtit zadnji kotač? Jer ak nutra nekaj ruži onda je ležaj vjerojatno otišao ili se rasipao...

_Almin_:
evo sta sam danas promjenio, stavio drugi variomat, koji imam od bivseg skutera, i stavim drugo kvacilo, ali sa istim federima. Ne cine mi se lose tj nisu istrosene toliko koliko su ove sto imam od prije. Ali lezaj u ovom kvacilu kojeg sam postavio onaj iglicasti je puno bolji nego onaj prije sto je bio, i mislio sam da je do tog, ali nije... Dok se okrece zadnji tocak cuje se malo cudan zvuk, kao da nesto struze... Ali nije mi jasno kako moze ugasit skuter... Na leru se nece ugasit, i dok na nogari dajem gas sve je ok, osim sto ima taj ruzan zvuk kad pustim gas... :S Mislio si na lezaj koji je tamo u getribi,ne ovaj na u kvacilu iglicasti ili neki drugi?

ivek_sr:
A vjerojatno ti se nekaj rasipalo u getribi onda... treba to otvorit i pregledat...

_Almin_:
moguce i to, cudno mi je sto mi ovaj majstor kaze da mi je otisla uljna pumpa, valjda bi radio dok bi radio i onda zaribao... Al vidio sam prije da radi uljna pumpa tj da štrcne svakih od prilike 25-30sek po kap ili koliko vec ide... Samo mi nije jasno, tj dal moze ako je getriba losa, da ugasi skuter... Ali cekacemo da se javi jos neko ko ipak zna nesto vise o tome :) Hvala puno, zivio
 :help:

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

Idi na punu verziju