Tehnički kutak > Tuning skutera
Servis na 6000km
dino_sk:
Posto sam servisiram motor doslo je vrijeme da napravim servis na 6000km,zadnji servis je bio na 1000km s tim da sam u međuvremenu samo svjećice mijenjao i nista vise .....sta bi sad trebao promijenjiti ?? ulje ,ocistit karburator,svjećicu,mozda rolice,remen....
Mr J:
ako nije mijenjano ulje u prijenosu onda njega promijeni jer dok su dijelovi novi malo se vise trose dok se ne "uhodaju"...
ako imas filter goriva ne trebas cistiti karburator...
Ocisti filter zraka, provjeri rolice i klizace te naravno sirinu remena. Ispusi zvono i kvacilo sa kompresorom, variomat takodjer ocisti (kanale)... :icon_thumright:
dino_sk:
hvala MR J :icon_thumright: :icon_thumright:
danas sam skidao deklo rolice su malo vec dobile ,remen nisam mjerio al mi izgledao ko nov,klizači su ok
el:
ajde da neotvaram topic bezveze...zna ko di se na raneru mjenja ulje za prjenos
Damir 2T:
--- Citat: el - 07 Travanj, 2008, 16:15:16 ---ajde da neotvaram topic bezveze...zna ko di se na raneru mjenja ulje za prjenos
--- Kraj citata ---
Ako ti je skuter noviji onda kod zadnjih čeljusti disk kočnice imaš plastični duguljsti cep crne boje na kojem je ujedno i mjerač ulja prijenosa kojeg odvrneš i točiš ulje,a ispuštanje ulja se vrši tako da na doljnjem djelu dekla otprilike od sredine prema kraju nalazi šaraf (imbus ili neki drugi uglavnom jedini na tom djelu) kojeg odvrneš i pustiš jedno desetak minuta da ulje iscuri jer je jako gusto,s time da i prvo odvrneš čep kroz čiju ru se toči ulje da ti se brže iscjedi.
U prijenos ti ide 120 ml ulja,uostalom imaš štangicu na čepu pa provjeriš.
A ako je stariji mozda je drukčije možda nije jer neznam uglavnom trebalo bi bit slično
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju