Ostalo > Razne offtopic teme :)
Cijene goriva u nebesima
3alfa3:
--- Citat: fatal1ty - 23 Veljača, 2012, 23:12:21 ---To se neće dogoditi... ali da bi moglo doć do 15kn uskoro, vjerujem da bi.
--- Kraj citata ---
Ne znam jesam li tu napisao ili negdje drugdje, al ove cijene su i sada umjetno prevelike i takve su zbog spekulacija. Ako se smiri stanje oko Irana, cijene bi trebale padat i doc na razinu kakve su bile zadnjih godina. Nije to moj zakljucak nego rijeci vodeceg covjeka INE koji zna kaj prica (Davor Stern - velika njuska naftnog biznisa ne samo u HR)
Grale:
--- Citat: 3alfa3 - 23 Veljača, 2012, 22:47:57 ---Ako nesto kosta 100kn, a sa sadasnjim PDVom 123, onda ce ubuduce kostat 125. A 125 nije 2% vise od 123 nego 1,6%
;D
--- Kraj citata ---
ja mislim da nešto šta sad košta 100 kn(osnovica),znači 123 kn,dok se digne porez,osnovica će postat 123,a taj proizvod će koštat 153,75 kn,ak sam dobro izračunal...živi bili pa vidjeli :icon_biggrin:
Reponja:
Ekipa, nema nam druge nego popakirati stvari i pravac Irak/Iran/UAE i svima im porazbijati pikice... Vratimo se nazad i tankamo po litri ispod 10 kn. Sta mislite, hoce li nas 20ak forumasa biti dovoljno?
Ako ne uspije, uvijek mozemo ostati dolje, mazat se makom, duvat nargile i vozit za kikiriki... Win-win situacija!
Tko ide samnom?!
fatal1ty:
--- Citat: 3alfa3 - 23 Veljača, 2012, 23:15:45 ---Ne znam jesam li tu napisao ili negdje drugdje, al ove cijene su i sada umjetno prevelike i takve su zbog spekulacija. Ako se smiri stanje oko Irana, cijene bi trebale padat i doc na razinu kakve su bile zadnjih godina. Nije to moj zakljucak nego rijeci vodeceg covjeka INE koji zna kaj prica (Davor Stern - velika njuska naftnog biznisa ne samo u HR)
--- Kraj citata ---
Ma znam ja to, kužim ja da su to umjetne cijene, a i ostali koji se malo u tu cijelu situaciju razumiju. Problem je šta vladajući misle da su svi ljudi ovce.
Samo jedna stvar mi nije jasna, 2008.g barel je bio skoro 150$, a sada ja 125$. Gorivo je već sada (eurosuper 95) skuplje za kunu nego šta je bilo 2008g. U čemu je razlika ? Dolaru je tečaj uvijek bio tu negdje...a nekužim šta formira osim toga cijenu jedne litre eurosupera 95 u Hrvatskoj. Očito INI-na i državna nesposobnost da namaknu novce koje su pokrali i rasipali na drugi način. To mi dolazi kao jedini razumni odgovor.
vale_vx:
--- Citat: fatal1ty - 24 Veljača, 2012, 09:58:35 ---Ma znam ja to, kužim ja da su to umjetne cijene, a i ostali koji se malo u tu cijelu situaciju razumiju. Problem je šta vladajući misle da su svi ljudi ovce.
Samo jedna stvar mi nije jasna, 2008.g barel je bio skoro 150$, a sada ja 125$. Gorivo je već sada (eurosuper 95) skuplje za kunu nego šta je bilo 2008g. U čemu je razlika ? Dolaru je tečaj uvijek bio tu negdje...a nekužim šta formira osim toga cijenu jedne litre eurosupera 95 u Hrvatskoj. Očito INI-na i državna nesposobnost da namaknu novce koje su pokrali i rasipali na drugi način. To mi dolazi kao jedini razumni odgovor.
--- Kraj citata ---
dolar je bio 4,5 a sad je 5,5 pa se tu osjeti dosta razlike
a ostalo ovisi o količini zaliha koje ina ima, i o cijeni po kojoj su kupljene
nedavno je negdje pisalo da sad plaćamo grešku ine iz 2008 kad se nakupovalo zaliha dok je barel bio oko 140 dolara, i radi toga cijena nije puno padala
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju