Ostalo > Razne offtopic teme :)
Cijene goriva u nebesima
MALES SR180r:
--- Citat: gumy - 23 Veljača, 2012, 18:05:28 ---kak tek kukaju ljudi što drže prijevozničke firme kad ste se uzjebali zbog 5-10 litara tjedno što usipate i što ćete razliku osjetiti u par deci goriva možda. :toothy12:
šta kad on sipa u jedan kamion/autobus po 1000 l goriva, i tako svaki tjedan, a ima 5-10-15-20 i više vozila?
ajd zamisli da jedan tenk američke vojske troši 4l goriva na 1km? jesi?! ko sam ja? :D
uglavnom, nebitni smo u ovoj cijeloj priči i to je to.
--- Kraj citata ---
al on vrti miljone i njega tek ne je*e 100e po tanku gore dole.....on će dić prijevoznu kartu za kn i opet mu se je*e....a kaj da ja dignem?kiosk?banku?benzinsku? :dontknow:
fatal1ty:
--- Citat: MALES SR180r - 23 Veljača, 2012, 22:15:13 ---al on vrti miljone i njega tek ne je*e 100e po tanku gore dole.....on će dić prijevoznu kartu za kn i opet mu se je*e....a kaj da ja dignem?kiosk?banku?benzinsku? :dontknow:
--- Kraj citata ---
Ne pričaj gluposti, nejebe se nikome za 100e, pa ni takvima. Nije samo tako dići cijenu prijevozničkih usluga, odma ljudi traže drugog itd... netko će uvijek vozit jeftinije samo da radi. To je zajeban posao, a u zadnje vrijeme je najgora stvar naplata pa ljudi voze svašta i za nerealno male novce.
Nego zaboravljate da idući tjedan, tj točnije u četvrtak 1.3 opet cijena goriva ide gore za 2% zbog povećanja PDV-a. Tako da od prvog utorka trećeg mjeseca i eurosuper 95 je preko 11kn kad budu opet mogli dići cijenu.
Tomi_ZG:
--- Citat: fatal1ty - 23 Veljača, 2012, 22:32:21 ---Nego zaboravljate da idući tjedan, tj točnije u četvrtak 1.3 opet cijena goriva ide gore za 2% zbog povećanja PDV-a. Tako da od prvog utorka trećeg mjeseca i eurosuper 95 je preko 11kn kad budu opet mogli dići cijenu.
--- Kraj citata ---
Mislim da je samo pitanje vremena kad bu stvarno neko počeo dizat pumpe u zrak
MALES SR180r:
--- Citat: fatal1ty - 23 Veljača, 2012, 22:32:21 ---Ne pričaj gluposti, nejebe se nikome za 100e, pa ni takvima. Nije samo tako dići cijenu prijevozničkih usluga, odma ljudi traže drugog itd... netko će uvijek vozit jeftinije samo da radi. To je zajeban posao, a u zadnje vrijeme je najgora stvar naplata pa ljudi voze svašta i za nerealno male novce.
Nego zaboravljate da idući tjedan, tj točnije u četvrtak 1.3 opet cijena goriva ide gore za 2% zbog povećanja PDV-a. Tako da od prvog utorka trećeg mjeseca i eurosuper 95 je preko 11kn kad budu opet mogli dići cijenu.
--- Kraj citata ---
nemožeš bit je*en i pošten....taj s više kamiona ili buseva bi trebo imat manju cjenu prijevoza od nekog ko ima jedan kamion...i opet bi ovaj prvi trebo bolje proć....na kraju krajeva taj koji ima 5-10-15 takvih vozila nije sirotinja i on ima za sebe uvjek,a radnici mu rade najčešče za 3 soma kn....i teže taj radnik preživljava sa litrom goriva od 11kn nego gazda!
3alfa3:
--- Citat: fatal1ty - 23 Veljača, 2012, 22:32:21 ---Nego zaboravljate da idući tjedan, tj točnije u četvrtak 1.3 opet cijena goriva ide gore za 2%
--- Kraj citata ---
Ako nesto kosta 100kn, a sa sadasnjim PDVom 123, onda ce ubuduce kostat 125. A 125 nije 2% vise od 123 nego 1,6%
;D
S tim da nisam siguran da je PDV zadnji u cijeloj racunici. Mozda se trosarine ne porezuju nego samo cijena benzina? U tom slucaju bi poskupljenje bilo jos manje od 1,6%.
A mozda je stvarno PDV na kraju pa ce u tom slucaju stvarno poskupit 1,6% zbog PDVa.
Na kraju, tih 1,6% u najgorem slucaju je piskin dim. Ionako ce svaki (drugi?) utorak poskupljivat po 3% pa cemo PDV zaboravit u roku odma
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju