Tehnički kutak > Garaža
Devetka 72cc :D
zvonkec_92:
ehhh tek sad kad je ljepo razrađen motor ja se poveselio aj super ljepo sve novo složeno, pouzdano nema šta idem ja malo putovat... krenem iz ZGa za Glinu i dođem ja tamo, i krenem nazad za ZG i dođem do Buzina i počne samo gubit snagu i nejde prek 70 da ga jebeš..i u Dugavama se samo zgasi u sred vožnje tam na onoj cesti sa 3 trake :??? i aj nekako jedva upali dođem ja na pločnik i gledam gledam.. počeo je bacat benzin na usis.. reko mora da je usisni ventil našpanat.. raskopam to vidim nije ima lufta.. aj ohladi se on malo upalim ga nekak jedva i krenem dalje.. i nisam ni 50m napravio i zariba :(
i raskopam ja to sve kad ono fali komad klipa :??? eo vidi se na slici a za čudo karika ostala cijela, sve karike su cijele cilindar ko novi nije mu ništ..ovi komadiči klipa kaj su popucali zašli su pod ventil i ventil nije dihto pa je zato puho kompresiju na frgić.. samo mi tu nije jasno kaje zacvikalo.. ventil nije spigan a na klipu se nevidi da je udario i ventil..
Uploaded with ImageShack.us
e da nisam napomenuo da sam ga ganjo cijelim putem u oba smjera kolko ide ( to je bilo prekjučer a vani bilo 26c ).. nisam ga štedio baš.. ulje i sve ostalo smrdi koda se skuter pregrijo.. :( karike sam uspio uzvadit iz klipa.. one su ko nove.. cilindar nije ni pipnut, glava neznam nisam puno gledo valjda je OK... nadam se da mi samo treba novi klip i ništa više.. :/
JogFromYamaha:
a sta mislis
pregrijal se je nista posebno
nemoj ga vozit na dulje rute prek 60-65 i nemoj ga vozit na ktu bez onog usisa kak sam ja izvel jer se te masine ne hlade uopce i doslovno se iznutra pretvore u ugljen
ulje sad koje je nutra mozes baciti kak i klip
jos si imao srecu u nesreci da nije veca steta
sad po nov klip i po vodoinstalatersko koljeno i ima da se hladi
zvonkec_92:
da.. definitivno moram smislit da se bolje hladi.. a bivša devetka je istu tu rutu prešla 2x u jednom danu reko aj valjda če i ova.. samo na bivšoj sam imo onaj normalni klip a ne ovaj ružni..
Grale:
ja sam znal pravit po 30-tak km u komadu ful gasa sa 200+kg tereta,doduše sa serijskom termogrupom,i nikad problema...
kakva ti je smjesa bila?
JogFromYamaha:
skini plastike hladenja i izrezi tamo da je veca rupa i na to montiras 90 stupnjeva koljeno za wc ono od 12cm fi i izrezes izlazni dio plastika da malo prosiris da ima veci protok
i dok montiras pazi da je tak stavljen da dok sedis kaze ravno naprijed i usisava zrak
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju