Tehnički kutak > Skuter projekti - komentari

Luna 50 vision - totalna prerada KOMENTARI

<< < (129/278) > >>

SlowRider:
Ja preferiram sto manje otpora, svijecica, lulica i kabel nemaju otpor i nemam nikakvih problema vec dugo vremena. Bilo je jednom blesiranja kada je probila svijecica.

roby44:

--- Citat: gozz - 12 Rujan, 2008, 14:30:00 ---
@ Roby44 Žmigavci i JESU spojeni direkt na ACCU A kondenzator sluči jednoj jedinoj stvari, da daje inerciju/zalihost strujnom krugu, pa se kako ti kažeš, spaja paralelno sa klopkom da eliminira iskre (da ih proguta), ali se i spaja na ispravljač napona da "ispegla" napon, to jest da ga povisi!!!

--- Kraj citata ---

da, ispravljac je ok ali to nece bit dovoljno.
treba stvit stabilizator napona, 7012!   ili vise njih u paralelu u kombinaciji s tvojim diodama i kond.
jer bez stabilizatorA ce napon bit samo ispeglan bez naglih skokova napona cime nismo rijesili problem, zato nam stabilizator reze sve iznad 12V!

gozz:

--- Citat: roby44 - 13 Rujan, 2008, 07:29:07 ---
--- Citat: gozz - 12 Rujan, 2008, 14:30:00 ---
@ Roby44 Žmigavci i JESU spojeni direkt na ACCU A kondenzator sluči jednoj jedinoj stvari, da daje inerciju/zalihost strujnom krugu, pa se kako ti kažeš, spaja paralelno sa klopkom da eliminira iskre (da ih proguta), ali se i spaja na ispravljač napona da "ispegla" napon, to jest da ga povisi!!!

--- Kraj citata ---

da, ispravljac je ok ali to nece bit dovoljno.
treba stvit stabilizator napona, 7012!   ili vise njih u paralelu u kombinaciji s tvojim diodama i kond.
jer bez stabilizatorA ce napon bit samo ispeglan bez naglih skokova napona cime nismo rijesili problem, zato nam stabilizator reze sve iznad 12V!

--- Kraj citata ---

Upravo tako!

robert:
evo došao ja iz garaže!
sve meni moguće kombinacije sa svjećicom sam isprobao i opet ništa dobroga!
lulica 10k Ohm - svjećica sa rezistorom
lulica 10k Ohm - svjećica bez rezistora
lulica 5k Ohm - svjećica sa rezistorom
lulica 5k Ohm - svjećica bez rezistora
sad sam primjetio da mi se satovi nekad čudno ponašaju kad palim skuter preko daljinskog pa ću danas ako uhvatim vremena skinuti centralnu jedinicu alarma i opet probati!

robert:
evo opet sam isprobao sve ove kombinacije i skinuo alarm i daljinsko paljenje!
nikakvo poboljšanje ali sad bar znam zašto mi je alarm radio probleme! osigurač se nakupio vlage! :icon_biggrin:
stavio novi i sve  :icon_thumright:

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

[*] Prethodna stranica

Idi na punu verziju