Tehnički kutak > Skuter projekti - komentari
NRG mc3 - 2013. summer edition
Ceki21:
evo da se i ja javim ;)
nakon kvazi pregrijavanja masine, nabavio sam laserski mjerac temperature koji mi je pokazao da je temperatura cilindra 54 stupnja. Na moje opce iznenadenje, a urica je crtica- dvije do crvenog
Znaci da indikator ne pokazuje "pravu" vrijednost, ali dobro, barem okvirno znam gdje je
Dalje, nabavio sam digitalnu vagu (Grale d.o.o :) ) i izvagao trenutne rolice koje imam unutra i bile su 5 grama, okretaji oko 10.500 i diza 95 na dellortu 20.5 od sp 180. Radim koji krug i vidim da mi je diza prevelika i rolice preteske. Stavljam 4.4 grama i 90 dizu i skuter trga po cesti (u skladu sa setupom)
jos moram dok zatopli vidjeti koja diza, ali mislim da ce jos 2-3 broja manja. Igla mi je na 2. zubu odozgo, jer ako ju dignem, zalijeva mi na niskim okretajima i skuter je trom
Toliko od mene za sad ;)
Ceki21:
Potaknut lose izvedenim hladenjem kod piaggia skinuo sam njihovu original cijev i ugradio sam novu .. Moram sam biaxom rezati oklop i cijev pripremiti.. Zatim sam zavezao tu cijev plasticnim vezicama ;) promjer cijevi je fi40mm. Na onom plasticnom poklopcu na deklu moram sloziti plasticni difuzor koji mi ujedno i sluzi kao prihvat za tu cijev
Evo par slika na brzaka
Btw, zna neko di ima za kupiti aluminijska ili plasticna tanka, a opet gusta mrezica koja bi sluzila da mi recimo kamen bas ne uleti unutra ?
[privitak je izbrisao admin, stariji od 4godine]
Ceki21:
Meni dosta :D
Ceki21:
Da i ja napisem koju novost
Nabavio sam malossi prirubnicu pod 45•, stage6 v-force i dellorto 19 bd
Prvo cu na trenutnu postavku staviti v-force da vidim razliku, pa onda dalje
Također je u planu ostaviti filter, pa cu morati malo poraditi na crijevu od filtera do karburatora ;)
C ya
EDIT: evo dropbox foldera ;)
https://www.dropbox.com/sh/v9rkeqpr4b23lrs/7AUfT4GcXs
Ceki21:
Evo danas uspio pripasati stock filter, prirubnicu pod 45 i frgic
rezultat je da je motor jaci u svim rezimima rada, od 0 do špice
To sam probao sa trenutnim frgicem, dok mislim da mi je sa dellortom 19 malo mala diza (imam 85 i nemam niti jednu drugu za probu)
evo slike kak to trenutno izgleda i boja svjecice sa dell 19
http://imageshack.us/g/1/10334369/
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju