Tehnički kutak > Napravi sam

Ugradnja radilice, ležajeva i semeringa

<< < (7/14) > >>

ivanm:
meni je sad ova serijska radilica izletila blagim udarcem s jedne i druge strane van... vrlo vrlo lagano... ležaje sam izbio gedorom i čelićem ali sam se jako začudio kak je radilica izašla vrlo lako..
zato je bgm išla unutra vrlo teško, na hladno naravno... drugi put probam ovu 2. tehniku makar zagrijavati poliamidne na 100°C   :icon_scratch:

Zdrlja:
Iskreno nikad nisam radio kod skutera generalku ali sam masu napravio na dvotaknim motorkama, trimerima i drugim dvotaktnim motorima... ja prvo obadva lezaja nabijem na radilicu(to ide bez problema), zagrijem jednu stranu kucista, metnem bez pol muke radilicu s lezajem komplet jel, pa zagrijem drugu stranu kucista, dok cekam da se ova ohladi, pa metnem brtvu ili silikon sta vec ide, drugu zagrijanu stranu kucista metnem isto s pol snage, zategnem vijcima, iscentriram radilicu.. vidim da niko nije to spomenuo... sta vam svima sve savrseno sjedne da nemorate nigdje lupit? pa tek kad je iscentiram nabijem semeringe i onda dalje je cici mici..  :toothy9:  i p.s. ja to sve na na malom šporetu zagrijem...  :toothy10:

dino_180:
samo s fenom zagrijat dosjed na bloku i meni su ko u putar ušli ležajevi.

dzeky:

--- Citat: Zdrlja - 19 Svibanj, 2010, 22:41:56 ---Iskreno nikad nisam radio kod skutera generalku ali sam masu napravio na dvotaknim motorkama, trimerima i drugim dvotaktnim motorima... ja prvo obadva lezaja nabijem na radilicu(to ide bez problema), zagrijem jednu stranu kucista, metnem bez pol muke radilicu s lezajem komplet jel, pa zagrijem drugu stranu kucista, dok cekam da se ova ohladi, pa metnem brtvu ili silikon sta vec ide, drugu zagrijanu stranu kucista metnem isto s pol snage, zategnem vijcima, iscentriram radilicu.. vidim da niko nije to spomenuo... sta vam svima sve savrseno sjedne da nemorate nigdje lupit? pa tek kad je iscentiram nabijem semeringe i onda dalje je cici mici..  :toothy9:  i p.s. ja to sve na na malom šporetu zagrijem...  :toothy10:

--- Kraj citata ---

mozes malo pojasnit ovo iscentriras,kako? :laughing7:

gokiSP:
Gumenim čekićem. Često se dogodi da nakon sklapanja radilica teško vrti, onda moraš lupiti gumenim čekićem po osovini i tako "centrirati", a centrirana je kad se vrti bez i najmanjeg otpora.

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

[*] Prethodna stranica

Idi na punu verziju