Tehnički kutak > Tuning skutera

variomati za peugeot skutere!

<< < (2/3) > >>

Gelipterina:
Ja sam uzeo novo, Polini ECO speed kit, znaci speed control sa dve centralne i kevlar remenom...i neznam.

Skuter mi ide po ravnom 80kmh, i ne pocne dizat okretaje nakon toga pa da jos malo digne krajnu, nego je to to. Na nizbrdici se zaleti i do 90+ ali rastu okretaji s tim. Sta mi je i normalno, ali na serijskom variu sam imao istu krajnju, mozda cak i vecu, jer bi poceo dizat  okretaje na mjestu di ovaj stane.

Neznam sta bi moglo bit, dize mi remen identicno ko i na slici u 1. postu. Samo sta se moj skuter vrti na nizim okretajima, zato ima i krajnju manju (serijski cil. i Reverse)

Dali da mjenjam variomat ili? Vec sam lud od stelanja. Koji je najbolji za Peugeot LC horizontalu? Mislio sam da je Polii sigurna kupnja. Jebat ga :'(

marin-w:

--- Citat: Gelipterina - 14 Ožujak, 2012, 17:50:40 ---Ja sam uzeo novo, Polini ECO speed kit, znaci speed control sa dve centralne i kevlar remenom...i neznam.

Skuter mi ide po ravnom 80kmh, i ne pocne dizat okretaje nakon toga pa da jos malo digne krajnu, nego je to to. Na nizbrdici se zaleti i do 90+ ali rastu okretaji s tim. Sta mi je i normalno, ali na serijskom variu sam imao istu krajnju, mozda cak i vecu, jer bi poceo dizat  okretaje na mjestu di ovaj stane.

Neznam sta bi moglo bit, dize mi remen identicno ko i na slici u 1. postu. Samo sta se moj skuter vrti na nizim okretajima, zato ima i krajnju manju (serijski cil. i Reverse)

Dali da mjenjam variomat ili? Vec sam lud od stelanja. Koji je najbolji za Peugeot LC horizontalu? Mislio sam da je Polii sigurna kupnja. Jebat ga :'(

--- Kraj citata ---

Ja sam uzeo malossi multivar novi + dayco + 6.5g + olaksano kvacilo sa nemam pojma vise kojim federima ( stavio sam malossi na rms olaksano i jedva ih smjestio) + original zvono + original feder ( ali sam stavio podlosku debljine 2-3mm na tuljak jer mi je omeksao feder i imao sam rupu). Auspuh arrow.

Sve mi se cini da je najbolji original vario ali sad kad sam vec kupio nek se vrti malossi. I ovaj arrow nastimat je katastrofa ali mi je ljep.....

Nikako da se sjetim i kupim novi centralni. Skuter ide 80 po ravnom i 90 nizbrdo tu i tamo 95. Sve u svemu zadovoljan sam za 50ccm.

Gelipterina:
Ti dize remen do vrha u variomatu? Dali znas mozda kojih je dimenzija taj remen?

marin-w:

--- Citat: Gelipterina - 14 Ožujak, 2012, 18:42:49 ---Ti dize remen do vrha u variomatu? Dali znas mozda kojih je dimenzija taj remen?

--- Kraj citata ---

Dize do vrha ....dugo nisam otvarao ali kako se sjecam.
Dayco je 765 x 17.5.

Bas cu si narucit novi feder,torsion control i rolice usput pa kad mi se bude dalo cu malo probat tu krajnju popravit.

Gelipterina:
Taj torsion kontrol valjda moze spustit krajnju jer ne dozvoljava polutkama da se skroz rasire, uzmi tvrdju centralnu. Kod mene se Polini pokazala bolja, jer ima isto zavoja ko i serijska, dok Malossijeve imaju jedan vise. Pa taj jedan zavoj opet moze smetat kad se skroz stisne u krajnjoj

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

[*] Prethodna stranica

Idi na punu verziju