Općenito > Oprema
koju kacigu kupit?
3alfa3:
--- Citat: Doomsday - 31 Ožujak, 2012, 20:30:26 ---Alfa, ako ti kalup odgovara, štedi, niko koga znan da je Schuberticu uzeja se nikad nije žalija... A niti posli kupija drugu firmu... :laughing7:
--- Kraj citata ---
Nazalost, ova koju on ima mi ne odgovara - sa strane je odlicna, ali naprijed/nazad ima previse zracnosti. Moja glava je izgleda okrugla (Nolan mi odlicno pase po tom pitanju).
Nadam se da Schuberth ima vise modela koji su kalupom prilagodjeni razlicitim oblicima glave.
Ma da se samo radi o smanjenoj buci, vec mi vrijedi. Kad odem na djir od 600+km, dosta puta odvezem brzinama preko 130 km/h, a tada je buka stvarno velika u Nolanu. Obzirom da se akumulira, ostecenje sluha nije uopce nemoguce. Pogotovo jer osjetim zujanje u usima zbog toga nakon voznje.
A i samo stavljanje na glavu i osjecaj odma da do znanja da se radi o visestruko kvalitetnijem proizvodu
kos3:
zato se i veli da ako kupiš kacigu sa S to je dobra kaciga hehe
Doomsday:
--- Citat: 3alfa3 - 31 Ožujak, 2012, 20:36:36 ---...
Nadam se da Schuberth ima vise modela koji su kalupom prilagodjeni razlicitim oblicima glave.
...
--- Kraj citata ---
Koliko vidin, Schuberth u gami za tourere ima samo novu S2 i flip-up C3 u ponudi... S1 PRO i SR1 su soprtske kacige za polegnuti položaj tijela, i nisan siguran kako bi funkcionirale na nakedu... Oni navode nivo buke od 88 db za SR1 i 85 db za S1 PRO, ali na oklopljenim mašinama... Za oklopljenje mašine C3 daje 84 db... Dok S2 za, pazi ovo, NAKED mašine daje 85 db buke pri 100 km/h...
Ako uspiješ bit zadovoljan kalupom od S2, štedi koliko triba, i kupi... Kaciga je kompozit, nije termoplast, pa će potrajat i malo duže, ukoliko ne bude padala, i ne bude padova... I oni upozoravaju da kod njihovih kaciga (tj. svih kompozitnih, u pravilu sve skuplje kacige) bilo kakav pad, pa i iz ruke na pod, može smanjit učinkovitost, jer školjka reagira plastično, a ne elastično kao što to radi do neke mjere termoplastična školjka... Ali, zato UV i temperatura manje djeluju na kompozitnu školjku nego na termoplastičnu (Nolan)... Nešto dobiješ, nešto izgubiš...
:zubo:
B.E.R.O.:
--- Citat: 3alfa3 - 31 Ožujak, 2012, 19:20:43 ---danas probao novu Schuberthicu od efz-a. Majko mila kakva je to kaciga. Nolan N84 i 85 koje imam su goli k...c prema toj kacigi. Kvaliteta, tisina u njoj (razvuko motor do 130 km/h i ni v od vjetra, a Nolan zbog vjetra vec na 80 km/h nadglasa mashinu Z750.
Steta kaj sam kupio nedavno nolan n85. Sad cu je vozit, al od danas stedim novce i kupujem postenu kacigu za koju godinu.
--- Kraj citata ---
Da,da Alfa... ;D
Skupe kacige cuda cine.
:headbang: :headbang:
Rekao sam ja.
daRio:
--- Citat: B.E.R.O. - 01 Travanj, 2012, 20:38:58 ---Skupe kacige cuda cine.
--- Kraj citata ---
Ne mora biti,stvar je od firme do firme i do modela makar postoje dobre kacige za neveliku lovu.
Osobno preferiram Shoei i Arai i nebi probao Schubert bez obzira na povoljne kritike jer mi se ne sviđaju.
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju