Općenito > Generalno o skuterima
Sachs SX1 - dio rasprave o "kinezima"
odin:
--- Citat: mrcina - 23 Ožujak, 2008, 15:01:41 ---a šta mislite da je pežo kvalitetniji od silverstonea. nije sve je to isto samo što su naljepnice i značkice na njemu naljepljene od pežoa.
v-click je 100% kinez a ne 50,60,70,80,90 % kako neki tvrde.
--- Kraj citata ---
naravno da nije, i peugeot koristi Qingqi kao OEM proizvodjaca, bas kao sto Piaggio koristi Zongshen. Radi se o tome da je i to bolje od ovih "cistokrvnih" kineza kod kojih niti broj sasije i VIN oznaka nisu isti :)
mrcina:
onaj veliki pežo je geopolis.
ivanm:
japanski skuteri su po meni smijeh..
pogotovo suzuki burgmann, teški kramp, nebi to vozio da je zadnji na svijetu..
od svekolikih manjih skutera iz japanskih tvornica jedino Yamaha je donekle ali većina ih ima talijanske mašine (minarelli)..
honda je smijeh jer ima koncept mašine kao pežo..
japanci rulaju u svijetu motocikala kvalitetom i performansama, talijani karizmom i dizajnom a u svijetu skutera postoje:
1. Italija
2. Japan
3. Francuska
4. Kina (i popratne istočne zemlje)..
odin:
--- Citat: mrcina - 23 Ožujak, 2008, 15:08:38 ---osim toga i njemci i talijani koji imaju postrojenja u kini imaju tamo svoje inženjere koji su gore da nadgledaju kvalitetu proizvodnje i samog proizvoda inače nebi bmw pristao na suradnju sa kymcom.
da ne skrečemo sa teme.
dakle piaggio beverlija sklapa ne prizvodi več baš sklapa u kini, zip je kinez po mom do 80%, a pežo u kini radi u postotku činimi se oko 50% velikog koji je sličan beverliju.
--- Kraj citata ---
Mislis na onog geopolisa? Mislim da to ipak nije slucaj. Naime, sam transport Piaggopvih nmasina u kinu, i onda vracanje istih jednostavno nema ekonomsku racunicu. Vjerujem da se skuteri sklapaju u francuskoj ili negdje u EU, ali lako moguce da vecinu komponenti uvoze iz Kine, to je vjerojatnije.
Nisam znao da se beverly takodjer sklapa u kini, po mom misljenju to nije pretjerano posteno prema kupcima. Za sada, na ovoj kvalitativnoj razini koja trenutno dolazi iz Kine u moto industriji, nema mjesta za nista jace od 125cc AC po meni. Kad kupujes Beverly, ocekujes vrhunski proizvod, kakav je i bio do sada, bez obzira na sitnice koje zivciraju...
ivanm:
da se talijanima isplati prevozit dijelove u kinu i onda proizvod opet prevozit dalje to mi zvuči krajnje nevjerojatno..
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju