Tehnički kutak > Tuning skutera

S kojim nastavicima turpijat alu kit

<< < (2/3) > >>

CoK:
nikasil ide i sa brusnim papirom (smirglom), a aluminij najbolje sa glodalima pa kasnije zagladiti ili brusnim ili kamenom

radomir.g:
Ma i ovi dijamantski se za cas napune aluminijumom, tako da su dobro samo za ivice unutra kad treba malo nikasil da se otvori..
A za grublje radove tipa izduv itd imas kupiti i ovako vece glodalo sa 6mm prihvatom. Taj je za pneumatski biax a mozes i u busilicu da stavis i da vidis kako leti aluminijum na sve strane  :icon_thumright:

pralas:
glodalom,nikasil ce se poceti ljustiti i tu se vecinom sve useri da su sjebali cilindar...
nakon toga uzeti brusni i sve zagladiti da bude kao iz tvornice(NAPOMENA:budite sigurni da je sve dobro zaglađeno!)

Miki-speedy:
Imam ovakav dremelov,samo mi je s njim malo tijesno radit izduvni jer je aux pa sam zato kontao ako valja sa onim tankim dijamantskim

radomir.g:
Sa tim dijamantskim ako mislis preradjivati izduv onda vec veceras mozes poceti, pa ces taman zavrsiti tamo pred novu godinu  :icon_thumright:
Imas ti i glodala za aluminijum manjih dimenzija, sa tima svagde pridjes. Ovi dijamantski su dobri unutra samo za nikasil jer se aluminijumom napune u roku par sekundi i onda nista ne nose..

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

[*] Prethodna stranica

Idi na punu verziju