Ostalo > Motocikli
problem padanja u zavojima
JogFromYamaha:
Znaci problem je sljedeci
prijatelj je kupio fejzera (yamaha fz6r) u jesen i na njemu su bridgestone bto-21 gume
i bajk se ponasa jako cudno s njima
na primjer dok idem u zavoj s njim u lijevo mogu spustit koljeno i bajk skroz dolje
dok isto to radim u desno bajk se pocne sav vitoperiti se jer ko da dodem do ruba gume a jos nije ni koljeno blizu asvalta
dali ima ko iskustva s tim gumama i kolika je sansa da je prednja guma nekako jajcasta il nesto
ili je nesto drugo uzrok tome
3alfa3:
To su sport touring gume i nisu bas predvidjene da bi koljenom pipao gdje je cesta. Pogotovo zato sto i u svom segmentu nisu bas neka sreca, a i stare su vec - nasljednik postoji vec godinu dvije (bt023).
Ta klasa guma je za one koji rade puno km, a to i grip su u suprotnosti
3alfa3:
A ima i jos toga...
tlak (mjeren na hladno)?
Stanje ovjesa (kad je mijenjano ulje u vilicama)?
podesenost ovjesa obzirom na tezinu vozaca - ne mozes ocekivat da ce motor podesen za nekog od 70kg radit kako treba kad ga vozi neko 20kg tezi ili laksi
JogFromYamaha:
da al u zavoju na jednu stran nema problema a u drugu stran ima velikih problema jer motor doslovno pocne skakat
gume su pumpane kako treba i nisu se stvrdle
ja na oko ne vidim nikakvo jajcenje ni disbalans
sad vilice neznam jer je bajk nov i nije bil jos na prvom servisu
zadnji amortizer smo postelali al iste smo tezine samo sam ja visi od njega
3alfa3:
--- Citat: JogFromYamaha - 27 Studeni, 2011, 20:28:52 ---da al u zavoju na jednu stran nema problema a u drugu stran ima velikih problema jer motor doslovno pocne skakat
gume su pumpane kako treba i nisu se stvrdle
ja na oko ne vidim nikakvo jajcenje ni disbalans
sad vilice neznam jer je bajk nov i nije bil jos na prvom servisu
zadnji amortizer smo postelali al iste smo tezine samo sam ja visi od njega
--- Kraj citata ---
Koliko km imaju gume? Ako su preslabo napumpane, moguce da se nepravilno trose.
I da, mozda i najvaznije sto mi nije palo na pamet....
Jel motor vuce u jednu stranu kad pustis volan (mozda u lijevo?)?
Ako da (a i ako ne) provjeriti da su kotaci paralelni. Najbolje sa spagom ako znas kako to pravilno napravit, a ako ne znas, onda se moze mjerit (ako ne smeta auspuh ili nesto drugo) udaljenost sredine osovine zadnjeg kotaca i osovine gdje se zadnja vilica spaja sa ramom. Postoje na motoru i oznake na zadnjoj vilici, ali tome ne treba slijepo vjerovati i ako tamo fula samo 1mm, do prednjeg kotaca je ta razlika vec 5-10 puta veca
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju