Ostalo > Foto, video, music...
Razni zanimljivi videji!!!
zvonkec92:
Istu stvar, kad sam uzimo brejk klinere od njega upozorio me da ni slucajno ne koristim na vrucim predmetima jer to kaj isparava je smrtonosno
Pulss:
--- Citat: dario007 - 09 Studeni, 2021, 23:04:38 ---Zanima me sta BP ima rec o tome :redface:
--- Kraj citata ---
Nebitno sta ko ima za rec, prilikon isparavanja oslobada se fozgen, jedan od smrtonosnijih ako ne i najsmortonosniji plin koji postoji. Prvo mucnina, bol u prsima pa za dan dva sprovod, ako to izbjegnes nekin cudon onda do kraja zivota plucne i srcanje probleme zaradis. Ako cete vec cistit povrsinu prije zavara, koristite aceton. Najveci je problem sta vecina ne zna sta radi i ne znaju pripoznat miris fozgena pa stoje u prostoriji u kojoj zavaruju i onda bude kaos.
PchelaUbica:
Prvi put cujem .al nije nimalo ugodno. Eto ja bi najebao a nebi ni znao.. gdje jos ima tog sranja, tj u cemu?
dario007:
--- Citat: Pulss - 09 Studeni, 2021, 23:16:33 ---
--- Citat: dario007 - 09 Studeni, 2021, 23:04:38 ---Zanima me sta BP ima rec o tome :redface:
--- Kraj citata ---
Nebitno sta ko ima za rec, prilikon isparavanja oslobada se fozgen, jedan od smrtonosnijih ako ne i najsmortonosniji plin koji postoji. Prvo mucnina, bol u prsima pa za dan dva sprovod, ako to izbjegnes nekin cudon onda do kraja zivota plucne i srcanje probleme zaradis. Ako cete vec cistit povrsinu prije zavara, koristite aceton. Najveci je problem sta vecina ne zna sta radi i ne znaju pripoznat miris fozgena pa stoje u prostoriji u kojoj zavaruju i onda bude kaos.
--- Kraj citata ---
Mislio sam da se dignuo u zrak,nisam pregledao video pa napamet bubam,zato sam i spomenuo BP-a jer zna kako je to iz prve ruke.
Pulss:
--- Citat: PchelaUbica - 10 Studeni, 2021, 00:01:17 ---Prvi put cujem .al nije nimalo ugodno. Eto ja bi najebao a nebi ni znao.. gdje jos ima tog sranja, tj u cemu?
--- Kraj citata ---
To sranje je Tetrakloroetilen. Ima ga u dosta razredivaca, brtvila, tekucina za cistit drvo, ljepilima, tintama za printer, sredstvima za njegu koze(kauca, koze u autu i sl), pastama za cipele i naravno brake cleaneru i slicnima. Idealan je za sve cistit zato jer nije zapaljiv i nenormalno brzo isparava, a odmascuje i cisti perfektno. Problem nastaje kad se izlozi temperaturi od priko 315 stupnjeva, onda nastaje fozgen pa onda kaos. Fozgen je inace koristen u plinskim komorama. U mizernima dozama u smjesi sa zrakon od 0.0005% vec krece iritacija disnih puteva, a na 0.005% u par minuta ste pokojni, a u manjima koncetracijama pri duzen izlaganju ostaju teski i neizljecivi plucni i srcani problemi, sad zamislite posljedice u vecoj koncetraciji od ove. Inace mirise na trule bademe ili svjeze pokosenu travu.U vatrogasnoj skoli nas je stalno pilalo sa njin jer je gotovo siguran susret sa njin kad gori plastika. Tako da kad zavarujete, ili aceton ili samo brusilica i celicna cetka.
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju