Tehnički kutak > Tuning skutera
Vaša preporuka u vezi karburatora
Benjamin:
Ja se vozim na 17.5 i prezadovoljan sam.nevidim razloga za 19.mozda bi dobio nesto malo vise snage ali me to ne privlaci tolko da bi ju sad isao kupovati.meni je ovo dost.I jos je AC i nisam imao proslo ljetno nikakvih problema s pregrijavanje.
ivanm:
na pežo treba stavit cijeli usis drugi jer je ovak premali i nema smisla veliki frgazer..
jer na 3/4 i 4/4 otvora frgazera je ista reakcija na gasu..
BlackNaranča:
ajoj hmmm a koliko veci usis kosta jer bi vjerovatno stavljao 19 mm...
stark1:
--- Citat: BlackNaranča - 15 Ožujak, 2008, 09:45:46 ---ajoj hmmm a koliko veci usis kosta jer bi vjerovatno stavljao 19 mm...
--- Kraj citata ---
kosta oko 45eura
Crazy Kuree:
a za to šta će trošit više hmmm... pa u mene je skoro isto trošio sa 17.5 i 20.5 to sve kako pošteluješ i kakav je karburator. u mene je sa rms gljivom 20.5 min 5.5l max 7l a tak i u 17.5 možda u 17.5 max 6.5l s tim da je bio giianelli shot tj jako se vrtio, imo sam jedno vrijeme rr i 17.5 i trošio je sa gljivom min 4.5l a max 5.5l. .to sve je bilo na malossi sportu, sad sa ovim ispod setupom sam karb je mikuni 16 troši max 6.5l min 5l. znači sve ovisi o stanju karb. i poštelanosti na nekom setupu,ak uzimaš polovni karb.,ovi svi nabrojani su polovni karb...
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju