Tehnički kutak > Tuning skutera
Vaša preporuka u vezi karburatora
Dinac:
Moze i meni neka preporuke za frgu ?
Derbi gp1 open, piaggio masina , LC
kit TP due+
multivar i kevlar remen
stage 6 pro spuh
ostalo sve serijala
Za sad je samo kit na skutu, ceka se da dodje auspuh. Sa auspuhom ide i multivar i remen gore - te zavrsno postelavanje rolica i federa kuplunga ...
Frga mi je samo opcija , ako cu imat nesto viska para :toothy12: -
1.Ono sto mene najvise zanima je sto cu ja dobiti sa vecim karbom ?
2.Jasno mi je da ce skut ici bolje - al sto znaci bolje ? 10,30,50 % ?
3.Potrosnja: kolko citam nebi smijela se povecat nesto drasticno ::) ili ? (Trenutno je 3,6 L/100km, samo sa kitom, u fazi razrade sam )
4.Oce se masina posljedicno razvrtavat u vece okretaje ili ce jednostavno brže dolaziti do istih ? Pitam zbog serijske radilice, te zbog buke i nerviranja susjeda ::) :sad1:
5. Ako bi se i odlucio za veci karb. sa gore navedenim setupom : 19 ili 21 ?
6. Koji proizvodjac je neki best buy ? nista ne trazim specijalno, al vidim cijene od 50-150 EUr pa mi nije jasno zasto ?
TnX :headbang:
Crazy Kuree:
Iće ti do 20% bolje u startu, bolje će primat gas i iće možda za par km/h više naravno to sve ako ušteluješ a trošit će ne više od 6 l i sad s tim auspuhom i due+om i seriskim 17.5 bi trebo trošit ne više od 5l a more doć i do 7 to ti je sve od stanja karb. more ti manje trošit sa 19 već sa tim 17.5... uzmi dellorto 19 BS
Dinac:
Pretpostavka je da ce karb biiti postelan kak spada, tako da ne dolazi u obzir neka veca potrosnja zbog krivo postelanog karba... :toothy11:
Krajnja brzina mi je najmanje bitna, iskreno najvise se bojim da nebude mi skut od 70ccm trosio ko auto , a i neda mi se svakih 100 km na benzinsku :sad3:
Kad se cijeli setup poslozi , vidit cu sto ce se dogadjat, a i neku potrosnju, a do onda imam vremena za razmisljanje o opciji nove frge :)
Hrga:
--- Citat: Dinac - 30 Lipanj, 2008, 00:11:44 ---Pretpostavka je da ce karb biiti postelan kak spada, tako da ne dolazi u obzir neka veca potrosnja zbog krivo postelanog karba... :toothy11:
Krajnja brzina mi je najmanje bitna, iskreno najvise se bojim da nebude mi skut od 70ccm trosio ko auto , a i neda mi se svakih 100 km na benzinsku :sad3:
Kad se cijeli setup poslozi , vidit cu sto ce se dogadjat, a i neku potrosnju, a do onda imam vremena za razmisljanje o opciji nove frge :)
--- Kraj citata ---
ta opcija ti je medu najvaznijim stvarima, pa jbt niko se nije sjetio da mu treba veci karb, hello!! pa ima due+ to ce se pregrijat, eno alfi na replici sa 17.5 karbom je odjebala replica... a zna se da on zna postelat, tako da stavljaj karb prije sve i spuha i svega
Dinac:
--- Citat: Dinac - 29 Lipanj, 2008, 23:53:22 ---............
3.Potrosnja: kolko citam nebi smijela se povecat nesto drasticno ::) ili ? (Trenutno je 3,6 L/100km, samo sa kitom, u fazi razrade sam )........
--- Kraj citata ---
poceo sam ga vec i stiskat , presao 360 km .. zadnjih 160 km , potrosnja 3,9 L :glasses9: , zakon, tolko mi je i serijala trosila :)
Samo sto ce biti kad dodje spuh i ostali djelovi :frajer: bar 2 L gore :)
nego , nije mi nitko odgovorio na pitanje br. 4;
--- Citat: ---4.Oce se masina posljedicno razvrtavat u vece okretaje ili ce jednostavno brže dolaziti do istih ? Pitam zbog serijske radilice, te zbog buke i nerviranja susjeda :)
--- Kraj citata ---
EDIT : a da ja odmah razmisljam o soluciji 20,5 ili 21 ? jbg, ako vec uzimam da uzmem posteno i bok ... samo se bojim da nebude mozda preveliko to za ovaj setup, te me najvise yebe potrosnja :toothy11:
Dali uopce ima svrhe sa 17,5 na 21
Oce me netko odgovoriti od 20,5 ili 21 ili koga_yebe uzmem pa sto bude bude :) ,
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju