Općenito > Propisi
Izvanredni tehnički
3alfa3:
--- Citat: stomp - 10 Listopad, 2011, 17:59:07 ---Sad mi nije ništ jasno,motocikl od 50ccm (RS,TZR,...) smije preko 60 km/h iako tehnički spada u mopede? ???
--- Kraj citata ---
Ne smije, ali nema legalnog nacina da mu se mjeri brzina ;D
Samo mopedima sa variomatskim prijenosom se mjeri
Grale:
--- Citat: 3alfa3 - 10 Listopad, 2011, 18:12:08 ---Ne smije, ali nema legalnog nacina da mu se mjeri brzina ;D
Samo mopedima sa variomatskim prijenosom se mjeri
--- Kraj citata ---
kaj nije legalno ako te službena osoba snimi da juriš 80-90 na mopedu(znači radni obujam motora nije veći od 50 ccm)?znači on može bez položenog recimo a1 kategorije vozit se sa "dvokotačom" preko 50, a ja se nesmijem? onda jednostavno stavit na sve brzince obavezno velike tablice i točka, i nemaš brige oko brzine koju postiže
3alfa3:
--- Citat: Grale - 10 Listopad, 2011, 18:19:59 ---kaj nije legalno ako te službena osoba snimi da juriš 80-90 na mopedu(znači radni obujam motora nije veći od 50 ccm)?znači on može bez položenog recimo a1 kategorije vozit se sa "dvokotačom" preko 50, a ja se nesmijem? onda jednostavno stavit na sve brzince obavezno velike tablice i točka, i nemaš brige oko brzine koju postiže
--- Kraj citata ---
Moze ti samo dati kaznu za prebrzu voznju, ali nema nacina da ti (legalno) mjeri brzinu vozila i naplati kaznu za upravljanjem vozilom za kojeg nemas kategoriju.
Isto tako, ja recimo imam i A i B kategoriju, pa svejedno ne smijem vozit brze od 50 km/h sa 50ccm skuterom. Ali njega se moze mjerit i skinut tablicu ako je prebrz.
Smatraj da je to rupa u zakonu. Isto tako, ni automatik, ni APN i slicni se ne mjere, ali to ne znaci da neces dobit kaznu za prebrzu voznju kao te murija skine radarom...
spajki:
koliko sam cuo neki tipovi radara nisu napravljeni za snimanje motora s prednje strane, zato jer se na autima snima tablica, tj ravna povrsina, a na motoru sprida bas toga i nema.., i na to se mozes zalit, sad... cuo sam da su dosli neki novi koji mogu nisam siguran.
3alfa3:
--- Citat: spajki - 11 Listopad, 2011, 11:45:36 ---koliko sam cuo neki tipovi radara nisu napravljeni za snimanje motora s prednje strane, zato jer se na autima snima tablica, tj ravna povrsina, a na motoru sprida bas toga i nema.., i na to se mozes zalit, sad... cuo sam da su dosli neki novi koji mogu nisam siguran.
--- Kraj citata ---
Postoje neki kojima ne pokusavaju izmjerit jer je skoro nemoguce (iako se ponekad uhvati), ali naravno da postoje uredjaji kojima to odrade bez problema. Recimo, radar te sigurno ulovi, ali laser vec teze jer ga se treba usmjerit u nesto sto ce odbit signal nazad do uredjaja, a na autima je to najcesce prednja tablica.
Kako bilo, mene je sa skuterom i sa laserom skinuo i naplatio kaznu. I da, to je bila moja brzina, a od nekog auta prije
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju