Tehnički kutak > Tuning skutera
SP 50 Runner Gilera 2010
Nrageth:
Pozdravljam vas i odmah prelazim na stvar :)
Motor i karakteristike:
http://www.bikez.com/motorcycles/gilera_runner_sp_50_2010.php
Predjeno oko 5000km cista serijala - skinuta blokada (slijepa cijev) na auspuhu i prsten sa variomata.
Doslo vrijeme da nadogradim stogod - Uzimam malossiev variomat uz kojeg valjda dodju valjci i centralni ?
Ok sve to na stranu - sta mi jos treba uz taj variomat od dodatne opreme ? Da uzmem federe kvacila, trebam li na karburatoru ista dirat, diznu vecu sta kako to ide - ako neko ima da mi poblize pojasni bilo bi vise nego odlicno :headbang:. Kad vec idem u trgovinu da nabavim sve sto je potrebno. Ok druga stvar - Trenutno skuter ide sasvim uredu 75km/h uz dobre uvjete (vjetar u ledja) 80km/h - Nizbrdicu oko 100km/h solidno. Ali startna/pocetna brzina me previse zeza a posebice kad se motor ugrije. A da vam ne pricam kad vozim uz brdo... 30km/h u vrh glave. Imam osjecaj kao da mi gas propada trebam ga doslovno "drkat" da ubrza. Do cega bi to moglo biti ? Znaci kad se ugrije (nakon 5min voznje) motor se sasvim promjeni sto se tice pocetne brzine i uzbrdice.
Hvala unaprijed btw znam da ima dosta tema ovakvih ali nisam uspjeo naci sa mojim problemima i pitanjima.
:help:
IceMan:
ugrije ti se cili prijenos pa ti malo oslabi...rastegne se remen itd., ako nista nije dirano u ovih 5000km promjeni kuglice,klizače,filter zraka (možeš ga i oprat) i svijećicu
Jurich:
--- Citat: IceMan - 27 Rujan, 2011, 15:55:10 ---ugrije ti se cili prijenos pa ti malo oslabi...rastegne se remen itd., ako nista nije dirano u ovih 5000km promjeni kuglice,klizače,filter zraka (možeš ga i oprat) i svijećicu
--- Kraj citata ---
svićicu stavi novu, oprat filter zraka, a kuglice ne tribas stavljat nove jer ja sam jučer skinija deklo i kuglice su mi bile ka nove (skut mi je serijala) i kad sam skinija stavija sam malossi multivar i prvo u njega 7,2 rolice sa crnim federima, ali su preteske i sad sam stavija 6,5 i taman su mi (mozda stavim 6,3 -6,4 )
ako vozis puno otvorenom cestom svakako ga uzmi ako vozis vise po gradu i zelis jaci start onda umisto crnih federa stavi bile iz malossi pakiranja...
ovo sam ti gore je sve sa serijskim auspuhom :frajer:
Nrageth:
--- Citat: Juri? - 27 Rujan, 2011, 16:14:15 ---svićicu stavi novu, oprat filter zraka, a kuglice ne tribas stavljat nove jer ja sam jučer skinija deklo i kuglice su mi bile ka nove (skut mi je serijala) i kad sam skinija stavija sam malossi multivar i prvo u njega 7,2 rolice sa crnim federima, ali su preteske i sad sam stavija 6,5 i taman su mi (mozda stavim 6,3 -6,4 )
ako vozis puno otvorenom cestom svakako ga uzmi ako vozis vise po gradu i zelis jaci start onda umisto crnih federa stavi bile iz malossi pakiranja...
ovo sam ti gore je sve sa serijskim auspuhom :frajer:
--- Kraj citata ---
Aha razumije. Znaci sta dodje u pakiranju toga malossi multivara ? koje su velicine rolice ? Bijeli fedeeri dodju uz pakiranje ?
Usput. Mozda bi trebao promijeniti remen, staviti neki kvalitetniji.
IceMan:
s multivarom di dodu klizači,kuglice od 7,2g, i bijela centralna opruga...federe kvačila trebaš posebno kupiti a rolice su ti veličine 19X15,5
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju