Tehnički kutak > Tuning skutera
stelanje karburatora
..::IVKULJA::..:
--- Citat: SlowRider - 07 Ožujak, 2008, 15:34:36 ---Sorry sto upadam u temu, jel zna netko koliko % otprilike treba manju diznu staviti kada je ljeto u odnosu na zimsku?
--- Kraj citata ---
ljeti bi trebala bit cca 2 broja manja dizna vec zimi,jer zimi dobiva vise zraka vec ljeti;)
ivanm:
štelanje frgazera nije sam tak stavi veću diznu-manju..
ja se po ljeti vozim s diznom 80 a po zimi isto..
smanjivanje dizne ljeti može dovesti do pregrijavanja klipa..
:::Bruno::::
tako je... serijski mi je dizna 90... prošlo ljeto ili pretprošlo(ni sam neznam) sam zamjenio sa diznom 86 radi smanjenja potrošnje (ta dizna je serijski dolazila na nekim 180tkama) i dogodilo mi se to da mi se na full gasu nakon par min motor ugasio... nisam ga 3-5min mogao upaliti jer je sve bilo zablokirano - izgleda da se klip raširio u cilindru i nakon što se malo ohladio je upalio na zub... stoga se nevalja zajebavati i neka ostane koja serijska dizna :icon_thumright: ...ja sam imao sreče da nije bilo ono najgore i da je motor upalio odmah i radi bez problema i dan danas...
..::IVKULJA::..:
--- Citat: ivanm - 08 Ožujak, 2008, 12:29:09 ---štelanje frgazera nije sam tak stavi veću diznu-manju..
ja se po ljeti vozim s diznom 80 a po zimi isto..
smanjivanje dizne ljeti može dovesti do pregrijavanja klipa..
--- Kraj citata ---
ma ja sam mu reko samo teoretski,pa meni je isto preko ljeti zeru bogatija smjesa cisto da mi nedesi ko i bruni
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju