Tehnički kutak > Tuning skutera

mjesavina

<< < (7/17) > >>

Mr J:

--- Citat: hac - 03 Ožujak, 2008, 19:29:42 ---ma ne bi rekao možeš vozit na 1% mješavine,nemam pojma kakav je taj bixxol ali ne vjerujem da bi "držalo vodu"

--- Kraj citata ---

niti ja! zato sigurnih 2% pa cemo vidjeti kako ce se ponasati svjecica i kako ce izgledati celo klipa...

BlackNaranča:

--- Citat: igor.sb - 03 Ožujak, 2008, 16:30:45 ---jel ti razrađujes taj sf, sa novim trofijem

--- Kraj citata ---

Ma to san stavia taj kit na razraden motor nakon 5000km
i oni su mi u servisu rekli da nemoran ja jos kit posebno razradivat..
jos je onaj sto radi prvi otisa dir napraviti i reka da odlicno ide..
i onda san ja isto kolko je moga..

Drnda:

--- Citat: BlackNaranča - 03 Ožujak, 2008, 21:40:29 ---
--- Citat: igor.sb - 03 Ožujak, 2008, 16:30:45 ---jel ti razrađujes taj sf, sa novim trofijem

--- Kraj citata ---

Ma to san stavia taj kit na razraden motor nakon 5000km
i oni su mi u servisu rekli da nemoran ja jos kit posebno razradivat..
jos je onaj sto radi prvi otisa dir napraviti i reka da odlicno ide..
i onda san ja isto kolko je moga..

--- Kraj citata ---
Onda ti pojma nemas o motorima, kit je ilindar i klip (i jos neke stvari ako se stave), znaci treba se razradjivat i nikad full gas barem 300 km, te mjesavinu oko 4%

speed:
nema veze sta je kit vozen,radilica se nije okretala na tim okretajima jos i ne mozes odmah pun gas,

ubiti mozes full gas i kod novog,samo nemoj postavit temu za dva tjedna "Zasto mi je skut  zaribao,imao je ulja?"

Mr J:
sada smo otisli sa teme, ali opet je malo vezano uz mjesavinu... kada se razradjuju termo grupe onda se stavi malo jaca mjesavina (vise ulja cca 4%) i razradjuju se sve nove termo grupe, obavezno!!! Na forumu ima opisano kako se razradjuju gus a kako aluminijske termo grupe... potrebno je razradjivati cak i kada se mijenjaju samo karike jer se one trebaju "uhodati" oblikuje se tarna (dodirna) povrsina i ako postoji neki ostri brid a pri visokim okretajima zapne za neravninu dolazi do pucanja... pri razradjivanju se oblikuje dodirna povrsina i izravnavaju neravnine... dodiruju se karike sa stjenkom cilndra pri cemu su dodirne povrsine podmazane uljem iz mjesavine (cime je smanjeno trenje - otpor gibanju)...
samo pri 6000 o/min radilica napravi 100 okretaja u sekundi a klip predje po cilindru 200 puta u sekundi!!!

Pa ti nemoj dobro podmazivati i razradjivati...  :icon_thumright:

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

[*] Prethodna stranica

Idi na punu verziju