Tehnički kutak > Skuter projekti - komentari
Trekker .....malo naturpijan
speed:
--- Citat: 3alfa3 - 17 Veljača, 2009, 21:48:20 ---OK, ionako samo teoretiziramo, ali gledaj ovako...
Energija je vjecna. Ne moze se potrositi. Moze samo promijeniti oblik. Isto tako ne moze nastat iz nicega.
Dakle, el. energija koju pumpa dobiva je (ne racunajuci gubitke u vidu zagrijavanja itd. sto je isto energija, ali u ovom slucaju "bacena u vjetar") dosla od energije koju je radilica dala namotajima, oni tu energiju pretvorili u struju koja dalje napaja pumpu koja opet tu enegriju (uz opet gubitke) koristi za hladjenje mashine itd.
Skraceno - sva energija sto se trosi mora se i proizvest. Zakljucak se onda sam namece da li el. pumpa "krade" raspolozivu snagu sa radilice.
--- Kraj citata ---
energija se ne moze stvoriti niti izgubiti,ona je vjeciti kruzni proces....
3alfa3:
--- Citat: speed - 17 Veljača, 2009, 21:52:38 ---energija se ne moze stvoriti niti izgubiti,ona je vjeciti kruzni proces....
--- Kraj citata ---
Tako je. I sad, onu koju das el. pumpi ne dajes variomatu koji bi ju remenom prenio dalje
speed:
--- Citat: 3alfa3 - 17 Veljača, 2009, 21:55:02 ---Tako je. I sad, onu koju das el. pumpi ne dajes variomatu koji bi ju remenom prenio dalje
--- Kraj citata ---
vidi se da imas visu skolu :icon_thumright:,ovak si tu energiju iskoristio da bi hladio cyl.jedino si dobio malo na okretajima
speedburn2:
jos kad prdnes imas nitro, hehe sala mala, samo tako nastavi bice jebenica
Chupsy:
--- Citat: speed - 17 Veljača, 2009, 21:59:05 ---vidi se da imas visu skolu :icon_thumright:,ovak si tu energiju iskoristio da bi hladio cyl.jedino si dobio malo na okretajima
--- Kraj citata ---
ja nemam školu ima zdravu pamet i logiku... (znači ne računam sve na deset decimala ali izračunam)
ako se radi o visoko turažnom skuteru onda je bolje hlađenje preke električne pumpe jer se smanjuje broj ležajeva, samim time i djelova koji mogu zajebat stvar...
rađe skinut malo struje sa magneta, nego imat u glavi vodenu pumpu koja se vrti poprocionalno radilici, mislim da je to veći dobitak nego par okretaja
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju