Općenito > Maxiskuteri
vozim xciting 250 i...pitanje je
x250:
znači ovako kad sam uzeo variomat dobio sam s njim komplet rolica kažu mi standardnih od 20 g jer takve idu i u serijalu, dobio sam zutu oprugu za kvačilo i to sam sve slozio a remen kevlarov koji sam stavio je po dimenzijama potpuno isti kao i serijski. vidim mrcina pise stavi teze rolice, kruci centralni (jel to mislis na ovu zutu oprugu?), mekse šustice na kuplngu koliko mekse jel to ima kakvih oznaka ili vrijednosti i gdje to mogu kupiti, sad me to zanima jel bi si to slagao preko zime. brine me to sto 99% posto vozim u crvenom a znam sta to znaci za masinu pa bi zato htio malo bar smanjiti okretaje...svaki savjet dobrodosao
mrcina:
teže rolice u variomatu ti smanjuju okretaje.
neka me isprave tvrđi centralni feder ti smanjuje brzinu poniranja remena od vrha do dna polutki.
nekši federiči kuplunga ti omogučuju brže( manje okretaja) zaključavanje zvona.
e sad trebaš kupiti to sve i kombinirati da imaš ok kretanje sa mjesta, da imaš ok krajnju brzinu, i da su ti okretaji ne u crvenom.
dali si otvarao deklo sam ili su ti ovi to radili.
gdje ga servisiraš, u zapadnom/centralnom/istočnom dijelu zagreba.
zapadni-vrapče
centralni-gajeva
istočni-bivši piaggio ili suzuki u dubravi prema sesvetama.
Mr J:
--- Citat: x250 - 10 Rujan, 2011, 23:38:22 ---znači ovako kad sam uzeo variomat dobio sam s njim komplet rolica kažu mi standardnih od 20 g jer takve idu i u serijalu, dobio sam zutu oprugu za kvačilo i to sam sve slozio a remen kevlarov koji sam stavio je po dimenzijama potpuno isti kao i serijski. vidim mrcina pise stavi teze rolice, kruci centralni (jel to mislis na ovu zutu oprugu?), mekse šustice na kuplngu koliko mekse jel to ima kakvih oznaka ili vrijednosti i gdje to mogu kupiti, sad me to zanima jel bi si to slagao preko zime. brine me to sto 99% posto vozim u crvenom a znam sta to znaci za masinu pa bi zato htio malo bar smanjiti okretaje...svaki savjet dobrodosao
--- Kraj citata ---
Forumski kolega, jedino rjesenje za tebe je kupnja jačeg skutera/motora.
mrcina:
mr j nije on nezadovoljan svojim motorom več hoče da mu motor neide u crveno polje kod RPM-a
Mr J:
--- Citat: mrcina - 11 Rujan, 2011, 15:09:30 ---mr j nije on nezadovoljan svojim motorom več hoče da mu motor neide u crveno polje kod RPM-a
--- Kraj citata ---
Razumio sam ja mrcina što on želi... Vjerojatno ti je promaknulo da je napisao da se 99% vremena vozi u crvenom pri brzini od 120-130kmph što znači da ne misli smanjivati brzinu nego ju ostvarivati ali s nižim okretajima što će na ovom skuteru izuzetno teško postići a da zadrži kakav-takav start i elastičnost.
Može ju postići isključivo mijenjajući krajnji prijenosni omjer (primar-sekundar) ali tada zbog relativno male snage agregata (20ak KS) pitanje je kakva će mu biti elastičnost skutera, pa bi onda trebao kupiti x što vuče kupnju x1, itd...
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju