Tehnički kutak > Tuning skutera
Iskljucivanje uljne pumpe na LC Piaggiu???
charnel:
--- Citat: 3alfa3 - 28 Veljača, 2008, 18:20:17 ---c/p:
Uljna pumpa na Piaggiu se nebi smjela vadit jer ona drzi zupcanik vodene pumpe kojeg tjera mikroremen i ako se tu nesto desi, ode hladnjenje k vragu, a time i motor.
Kako se pumpa ne smije ostaviti sama da radi "na suho" potrebno je osigurati da kroz nju cirkulira mala kolicina ulja, a to je najjednostavnije napraviti povezivanjem cjevcica uljne pumpe. Ja sam za spoj iskoristio pipac za ulje sa starog karba ciji sam tanji kraj stavio u tanju cjevcicu, a deblji kraj u deblju cjevcicu i fiksirao shelnama. Potrebno je jedino pripaziti da nema zraka u cjevcicama, a to se rijesi sa medicinskom spricom kojom se ulje doda u cjevcice.
--- Kraj citata ---
da kuzim o cemu se radi, a imas mozda sliku koju? hvala.
3alfa3:
--- Citat: charnel - 28 Veljača, 2008, 18:39:16 ---
Uljna pumpa na Piaggiu se nebi smjela vadit jer ona drzi zupcanik vodene pumpe kojeg tjera mikroremen i ako se tu nesto desi, ode hladnjenje k vragu, a time i motor.
Kako se pumpa ne smije ostaviti sama da radi "na suho" potrebno je osigurati da kroz nju cirkulira mala kolicina ulja, a to je najjednostavnije napraviti povezivanjem cjevcica uljne pumpe. Ja sam za spoj iskoristio pipac za ulje sa starog karba ciji sam tanji kraj stavio u tanju cjevcicu, a deblji kraj u deblju cjevcicu i fiksirao shelnama. Potrebno je jedino pripaziti da nema zraka u cjevcicama, a to se rijesi sa medicinskom spricom kojom se ulje doda u cjevcice.
--- Kraj citata ---
--- Kraj citata ---
Trazio sam malo na hardu, ali ne mogu naci.
Ma, ne treba ti slika...
Odspoji crijevo ulja sa karba, odspoji ga sa rezervoara ulja i spoji ih zajedno koristeci neki adapter.
charnel:
--- Citat: 3alfa3 - 28 Veljača, 2008, 18:45:48 ---
--- Citat: charnel - 28 Veljača, 2008, 18:39:16 ---
--- Kraj citata ---
--- Kraj citata ---
Trazio sam malo na hardu, ali ne mogu naci.
Ma, ne treba ti slika...
Odspoji crijevo ulja sa karba, odspoji ga sa rezervoara ulja i spoji ih zajedno koristeci neki adapter.
--- Kraj citata ---
ok , a mislio sam sliku da vidim kako si ti to rjesio, al nije bed, hvala na odgovoru.
Mr J:
Ovdje imas kako sam ja to napravio...
http://www.mojskuter.com/forum/index.php?topic=3334.0
Ali to nece biti jos dugo tako posto ide externa vodena pumpa pa sve to ide van...
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju