Tehnički kutak > Garaža
VXR----->GROB
pajo:
--- Citat: Matej28 - 08 Rujan, 2011, 23:47:15 ---žarulje, balast se ne grije toliko :)
--- Kraj citata ---
nisam nikad čuo da na autima ili motorima tako nešto postoji(ventilator)ili da ima potrebe za time ali dobro??grije se i balast dosta :icon_thumright:
ali bar žarulje ti nisu skupe preko ebay-a(siča)
Matej28:
pa neznam...vidio sam na jednom projektu da je netko stavio..a stavio sam da ventilira u faru jer dosta se ugrije pa da ne osteti far :dontknow:
pajo:
--- Citat: Matej28 - 08 Rujan, 2011, 23:51:17 ---pa neznam...vidio sam na jednom projektu da je netko stavio..a stavio sam da ventilira u faru jer dosta se ugrije pa da ne osteti far :dontknow:
--- Kraj citata ---
probaj samo neznam koliko če to pomoči??
inače runner za ozbiljno se sprema :icon_thumright: :icon_thumright:
Matej28:
ma to je cisto onako preventivno...
inače hvala :)
Domba:
Misilm da je xenon puno hladniji od halogenke.
Po meni. Xenon pretvara vise enegrije u svijetlo i prema toma ostane manje energije za zagrijavanje.
Za primjer. Imamo obične žarulje od 25w koje jako slabo svijetlo a tople su da nema sanse da ih diras, dok sa druge strane imamo neonke (štedne žarulje) koje sa 25w svijetle jako puno i bez problema možeš dirati sam cijev.
I nadodao bih da je W oznaka za energiju, xenon troši 35w, dok halogenka kod skuter (barem 50ccm) je isto 35w, e sada xenon vise svijetli sto znaci da manje W ostaje za grijanje?
Jesam barem malo u pravu?
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju