Tehnički kutak > Tuning skutera

Tlak u gumama

<< < (3/7) > >>

3alfa3:

--- Citat: B.E.R.O. - 05 Travanj, 2011, 16:49:09 ---Na te dimenzije sasvim dovoljan pritisak 1.3 prednja 1.6 zadnja,sve ostalo je previse. :icon_thumright:
Zato jer ako se guma ugrije onda pritisak ode po pola bara gore ako je pumpas na 2.1 kad se ugrije je na 2.6 otprilike.Ja mislim da je ipak to malo previse...

--- Kraj citata ---

NE pumpa se zbog dimenzije, nego zbog opterecenja koje guma trpi.
Porast tlaka bi trebao biti izmedju 10 i 20% kad je guma hladna u odnosu kad je na radnoj temperaturi. Ako je porast manji, onda je u startu bila previse napumpana, a ako je veci, onda je bila preslabo napumpana pa se u voznji previse zagrijala (i time se tlak povecao)

B.E.R.O.:

--- Citat: 3alfa3 - 05 Travanj, 2011, 17:26:43 ---
NE pumpa se zbog dimenzije, nego zbog opterecenja koje guma trpi.
Porast tlaka bi trebao biti izmedju 10 i 20% kad je guma hladna u odnosu kad je na radnoj temperaturi. Ako je porast manji, onda je u startu bila previse napumpana, a ako je veci, onda je bila preslabo napumpana pa se u voznji previse zagrijala (i time se tlak povecao)

--- Kraj citata ---
A sta sam ja gore napisao,ako je  i 20% porast pritiska u gumama zbog grijanja a guma je napumpana na 2.0 bara hladna onda je to skoro pola bara vise kad se ugrije!!! :dontknow:
Radio sam kod vulkanizera i u te stvari se razumijem!!!
A za dimenzije 120/70-12 i 130/70 12 je dovoljan pritisak od 1.3 i 1.6 bara kad je guma hladna ili topla!!!

igor.sb:
a 130 60 13?

B.E.R.O.:

--- Citat: igor.sb - 05 Travanj, 2011, 17:47:03 ---a 130 60 13?

--- Kraj citata ---
Na 1.5 i 1.7!!!
A sve ti to ovisi netko voli kad mu je guma tvrda netko voli kad mu je meksa.Ja osobno vise volim da nije jako tvrda jer je odmah udobnije se za voziti.A pumpanje tako malih dimenzija guma na skuteru preko 2.0 bara kad je guma hladna je cista glupost!!! :icon_thumright:

igor.sb:
meni pase kak mi i pise na koliko da pumpam 1,7-1,9 il 1,8-2,0

vec kad se priblizi 1,5 il pogotovo ispod toga, nije za voziti nest, i slabije ide  ::)

edit sad gledam u manual 1,9-2,1 il pod opterecenem 2,1-2,3

ma 1,8 i 2,0 i bok

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

[*] Prethodna stranica

Idi na punu verziju