Tehnički kutak > Injection

Ditech se gasi cim upali, ne prima gas!

(1/7) > >>

_Almin_:
pozdrav ljudi,

kupio sam ditecha, nece da prima gas,tj. cim mu dodam gas ugasi se. Upalim ga radi 4-5sekundi i ugasi se. Nekad i uspije primit gasa, ali trokira, i cim ga ugasim, opet ista prica. Upalim i ugasi se sam, i tako 10puta. Imam i drugog ditecha koji radi super, sa njeg sam prebacio na ovog, kompresor, pumpu goriva, komplet kuciste injektora, drugu diznu (zracni injektor), usisne lamelice (otkako sam njih stavio sa drugog kao da malo bolje pali). SKuter odma sastavi, ali se i brzo ugasi... Ne znam sta vise da promjenim i da probam... Sta je taj CDI, gdje se to nalazi ima li neko sliku? da li je moguce da to zeza? Regulator goriva?Mada sumnjam, jer radi na drugom ditechu ekstra...

Evo i snimak, pa da cujete. Ne mogu da vjerujem da kad sam sve ove komponente sa ispravnog prebacio na ovog, i nisam nista vracao na taj ispravni, da i dalje ne radi kako spada :S

Hvala i pozdrav

Zeljac:
tak ti je moj jedan lega sve znaci bas sve sa jednog ispravnog ditecha na drugi prebaci i nece upalit i sastavi nazad i meni stala masina i on mi prodo tu masinu jel je generalka bila tj sve novo gore ja sam stavio pospajo sta je trebalo nebi vjerovo na prvi zub upalila a on se jebavo oko toga jedno mj dana prebacivo kemijo sa ovog ovo sa onog ono tak da nicem se necudim   :angry7: ali svj probaj ovo sta sam ti reko

probaj sa ovog sta radi super sam ecu prebacit i probaj provjerit gumice u kucistu injektora i rasprsivac i kompresor oko tog je nes

JogFromYamaha:
daj ocisti ta crijeve za zrak da ti nije emulzija nutra ili u benzinu
takoder pregledaj si dihtunge glave zvuci ko da negdje propucava

_Almin_:
Crijeva su sva ok, stavljao sam cak i sa ispravnog i crijeva. ECU jos nisam skidao i stavljao na ovaj,morat cu i to probati. Gdje se nalazi CDI, i sta je sa onim ispod namotaja sto bude, da li to moze otici? da i to eventualno probam zamjenit?
Dihtung glave je nov :)
Gumice na zracnom injektoru sam zamjenio, ali u injektoru nisam, jer sam stavio od ispravnog komplet injektor, nisam ga rasklapao...

magaszag:
kak pali na kurblu...ima otpora? karike?

mislim da je cdi, nebi ni upalio.....

pogledaj pick up, pregledaj magnet, dal negdje sa strane uvlači zrak? i zadnje, poštelaj ventile.....

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

Idi na punu verziju