Tehnički kutak > Tuning skutera
Aprilia SR 150... izgubila snagu odjednom i crkla...
Stevo:
Ovo za cviljenje je tipična mana tih mašina kad su vani niske temperature , naime problem je u tome što onaj zupčanik veliki što pokreće uljnu pumpu nalazi se na jednoj okrugloj cijevi na kojoj nema podmazivanja i prilikom okretanja po njoj dolazi do suhog trenja i nastaje taj piskutav zvuk - rješenje , malo podmazat sa tovarnom mašću tu cjevčicu i stvar rješena
Stevo:
napiso si da motor ima 5400 km , što je praktički novi motor , tak da jako teško da je zaribao bez obzira koje ulje točio , jedino ak si osto bez ulja što bi vjerojatno vidio kad bi se upalila lampica , ležajevi tu ne igraju definitivno nikakvu ulogu , mogo je zaribat jedino ak je smjesa siromašna a sam si napiso da motor nije diran tak da ni to ne prolazi , jedino logično rj meni je da il nema benge , il ti se odspojila cijevčica od vakuma sa fergazera pa ti počeo vuči zrak što bi objasnilo povečavanje okretaja i usporavanje na veći gas i na kraju gašenje, uglavnom meni zvuči to sve ko da ti počeo zrak odnegdje vuć
3alfa3:
--- Citat: Krompirko - 18 Veljača, 2008, 22:21:07 ---...osjeti se malo napora nogom kad kurblam ali ne kao i prije...
--- Kraj citata ---
Dakle, nema dovoljne kompresije za rad motora. Zacviko je, ali trebalo bi vidjeti zasto.
Krompirko:
:dontknow:
jel može neka slika ili uputa što da provjerim prije nego ga u servis odfuram?
ivanm:
ako se ne kužiš sam u to, bolje ne raskapaj..
treba provjeriti remen uljne pumpe, pumpu, crijeva...
treba skinuti glavu, pregledati klip...
uglavnom u servis..
ak si u blizini ZG, onda Skutermoto, na Pešćenici..
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju