Tehnički kutak > Tuning skutera

Aprilia SR 150... izgubila snagu odjednom i crkla...

(1/14) > >>

Krompirko:
Evo vako... radi se o skuteru Aprilika SR 150...

Do prije neki dan kad bi se motor upalio, nešto bi zviždilo na pola gasa .... znači ubrzanje do 50 Kmh, zviždi...

i to zviždanje bi prestalo nakon 20 min vožnje da bi opet počelo ako je motor hladan.

Evo danas sam se ja tako vozio i nakon 5 minuta čujem da se motor vrti na sve većim obrtajima, a brzina konstanta...

ja dam gas do kraja, a brzina se samo odjednom smanji na 20 KMH... i prvo što sam napravio je stao sa strane i ugasio motor...

nakon toga motor više nisam mogao upalit...

već tjedan dana motor palim na kurblu jer je akumulator slab ( moram kupit novi ) i ne može upalit motor, dok tuđim akumulatorom inače može...

e sad , veliki je problem što mi je motor crknio 10 KM od kuće, a nemam nikakv način prijevoza i inače radim svakim danom do 16 sati, pa taman padne mrak i jedino gdje ga mogu popravit je tamo na onom mjestu gdje je eto crko a već u 17 je mrak....

danas sam rastavio motor nadajući se da je u pitanju remen, jer logično po mom, on je škripio, ali remen mi se doimao u redu. Napominjem da mi je ovo prvi put da sam ikad u životu rastavljao motor, tako da moje mišljenje ne mora biti točno.

primjetio sam također da je remen labav, znači, praktički mogu ga stisnit da se gornji i donji dio dotaknu...

Jel to mora biti tako? jel moguće da se remen samo tako odjednom raširio? jel postoji šansa da motor sutra upali elektronski ako promjenim akumulator i jel postoji šansa paljenja motora na kurblu ako promjenim remen...

u biti napišite što mislite...

inače na motoru je do jučer sve radilo osim akumulatora i eto tog škripanja kad je hladan

Drnda:
Ja mislim da su ti to lezajevi otisli, trebas njih mijenjati, a to za remen to ti je normalno.

sweky:
zaribao

Drnda:
a vjerovatno mu je iz tog razloga zaribao, jer cim su se lezaji malo ugrijali prestali bi zvizdati, trebao si odmah stati kad ti se to pojavilo i servisirati ga...

replcnt:
da nisu karike možda ošle u qrac il je zaribo, tako je i meni isto, samo izgubio snagu vozio 20kmh i stao i ugasio se, i nie htjeo upalit više

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

Idi na punu verziju