Ostalo > ATV & Quad

A1 kategorija ! quad 250 ccm??

<< < (2/4) > >>

Go-Go RUNNER:
Tako je, b kategorija i pici  :icon_thumright:

Ivan46:

--- Citat: mark055 - 14 Srpanj, 2011, 19:26:06 ---dali smijem s a1 kategorijom vozit quad jači od 125 ccm? :S

--- Kraj citata ---
Za to moras imati B kategoriju,jer to je vozilo sa 4kotaca i spada pod B-kat,barem ja tak mislim,hh. :)

vale_vx:
po novom zakonu:

Definira se kategorija „specijalnih vozila“. Definirane su kategorije lakog četverocikla i četverocikla. Vozač lakog četverocikla bez kabine mora nositi zaštitnu kacigu na glavi, a ako vozilo posjeduje kabinu, naravno homologiranu, mora biti zavezan sigurnosnim pojasom. Za upravljanje lakim četverociklom dobna granica je 16 godina i nužna vozačka dozvola AM kategorije. Vozač četverocikla bez kabine mora nositi zaštitnu kacigu na glavi, a ako vozilo posjeduje kabinu, naravno homologiranu, mora biti zavezan sigurnosnim pojasom. Za upravljanje četverociklom dobna granica je 18 godina i nužna vozačka dozvola B kategorije, a iznimno takvim vozilom mogu upravljati osobe koje posjeduju A1, A2 ili A kategoriju ukoliko su vozački ispit položili prije 09.07.2011. godine.

Ivan46:

--- Citat: vale_vx - 20 Srpanj, 2011, 14:06:32 ---po novom zakonu:

Definira se kategorija „specijalnih vozila“. Definirane su kategorije lakog četverocikla i četverocikla. Vozač lakog četverocikla bez kabine mora nositi zaštitnu kacigu na glavi, a ako vozilo posjeduje kabinu, naravno homologiranu, mora biti zavezan sigurnosnim pojasom. Za upravljanje lakim četverociklom dobna granica je 16 godina i nužna vozačka dozvola AM kategorije. Vozač četverocikla bez kabine mora nositi zaštitnu kacigu na glavi, a ako vozilo posjeduje kabinu, naravno homologiranu, mora biti zavezan sigurnosnim pojasom. Za upravljanje četverociklom dobna granica je 18 godina i nužna vozačka dozvola B kategorije, a iznimno takvim vozilom mogu upravljati osobe koje posjeduju A1, A2 ili A kategoriju ukoliko su vozački ispit položili prije 09.07.2011. godine.

--- Kraj citata ---
znaci ja sam polozio prosle godine A2 kategoriju i ja sada mogu voziti taj quad.

BlackNaranča:
ironicno je to da mozes yamahu raport vozit s b kategorijom od 600ccm... a da nemozes skuter od 70ccm ili 125...  :headbang:

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

[*] Prethodna stranica

Idi na punu verziju