Tehnički kutak > Tuning skutera

Mr Jevo

<< < (4/15) > >>

3alfa3:

--- Citat: Mr J - 02 Veljača, 2008, 19:09:09 ---...Zvuk bih radio cim tisi...

--- Kraj citata ---

Onda napravi novi prigushivac. Neka bude (dosta) dulji od ovoga. Pazi samo da mu cijev bude dovoljne sirine. A sto se tice vune, spaljivat ce ju. Mozda da napravis shemu kak imaju Yasuni spuhovi. Oni imaju velike rupe na cijevi, ali onda je namotan tanak sloj metalne vune, pa na to standardna vuna. Metalna neda da prevelika vrucina spali "obicnu" vunu.
I svakako ga pricvrsti shelnom kako bi prigushio vibracije i sprijecio da pukne spuh na zavoju iza protukonusa.

Mr J:
i ovaj prigusivac je dosta dugacak... vec sam ga sklopio pa cu vidjeti kako ce se ponasati...

Ako bude potrebe budem radio drugi... jos ima oprugu ispod sredisnje cijevi koja ima velike rupe...

2 selne ce ga drzati...  :icon_thumright:

Mr J:
malo sam jos gruntao kako bi sredio ovaj auspuh i vidjeh jednu sliku vezanu za nosac... ovo mi se cini kao jako dobro rjesenje jer su tu 2 selena koja prigusavaju vibracije...

btw ovdje je dvostupanjski difuzor + inlet a ja radim cetverostupanjski difuzor, i racunam da cu zavrsiti tamo sljedeci tjedan jer sam kratak s vremenom...

vale_vxr:
takav sustav sa dva selena je na jolly-u mom(bivšem :sad3:), samo se još šarafi na oba nosača na bloku :headbang:

Mr J:
Evo premijernih slika Mr Jeva, jos ima posla a malo vremena ali se nadam da cu ga uspjeti zavrsiti ovaj tjedan... Dakle preostaje zavariti sljedece :
a) usice za drzanje prigusivaca selnama 2 komada
b) usice za oprugu koja ce drzati prigusivac za outlet cijev
c) sloziti gornji i donji nosac

i to je onda to... voila!

Evo nekoliko slicica dosadasnjeg postignuca i usporedba ultra dobrog orginal evolutiona sa Mr Jevom...  :icon_thumright:

http://www.filecabin.com/photos/view.php?mode=gallery&g=12812

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

[*] Prethodna stranica

Idi na punu verziju