Općenito > Generalno o skuterima

Koji skuter uzeti za Rentu ?

<< < (8/42) > >>

Drnda:
prvo.. budala je tko vjeruje da se skuter razradjuje sa blokadom mehanickom koje su skoro u potpunosti na trzistu zastupljene kod novih...
dalje, to mu ni ne produzuje radni vijek, nego bas suprotno.. skracuje ga..
primjer; oce auto duze trajati ako ga upalis i vozis u 2 brzini 80 kmh, ili da upalis i vozis 80 kmh u 5 brzini, i tako citav radni vijek  :icon_scratch:

drugo...
moje preporuke ako trazis pouzdan skut s velikim kotacima su ili sportycity ili liberty, a ako su manji, onda bi uzeo u obzir zip ili fly iako fly mi i nije bas nesto
dalje , biras da je ac, tj zracnjak jer su manji trosskovi puno... piaggio i da polovni uzmes , nemas prakticki nista mijenjati prije 10 tisuca.. a evo ti i popis sto se kontrolira na toj kilometrazi i sto bi mijenjao...
znaci mijenjao bi na 10t mikroremen koji je oko 110 kn
a rolice, klizace i remen samo pregledao jesu u dobrome stanju, ako su losi zamijenio.. to troje te izadje oko 200-250 kn troska
te eventualno ako ima potrebe ocistiti filter zraka i karburator propuhati zrakom...
to ti je ono sto imas za raditi na njemu...
litar ulja kupis fuchs scoot sport 2 koje je 60 kn litar u maloprodaji, a traje ti litra oko 1000 km. bezveze je davati za agipovo ulje 100 kn koje preporucuju u servisima...

i blokade skinuti odmah jer samo ces prije usmrtiti skuter

Skuter2011:
hvala na infu  :icon_thumright:

Znači max 500 Kn platim servis prije svake sezone i skuter fercera bez problema bilo da se radi o Kymco Agility City 2t AC ili Piaggio Libety AC ili Sportcity Aprillia AC... ??

Inače koliko se kreću plastike ako netko padne ??

Hvala svima unaprijed na odgovorima  :icon_thumright:

marin-w:

--- Citat: Drnda-1 - 14 Lipanj, 2011, 23:43:09 ---prvo.. budala je tko vjeruje da se skuter razradjuje sa blokadom mehanickom koje su skoro u potpunosti na trzistu zastupljene kod novih...
dalje, to mu ni ne produzuje radni vijek, nego bas suprotno.. skracuje ga..
primjer; oce auto duze trajati ako ga upalis i vozis u 2 brzini 80 kmh, ili da upalis i vozis 80 kmh u 5 brzini, i tako citav radni vijek  :icon_scratch:

drugo...
moje preporuke ako trazis pouzdan skut s velikim kotacima su ili sportycity ili liberty, a ako su manji, onda bi uzeo u obzir zip ili fly iako fly mi i nije bas nesto
dalje , biras da je ac, tj zracnjak jer su manji trosskovi puno... piaggio i da polovni uzmes , nemas prakticki nista mijenjati prije 10 tisuca.. a evo ti i popis sto se kontrolira na toj kilometrazi i sto bi mijenjao...
znaci mijenjao bi na 10t mikroremen koji je oko 110 kn
a rolice, klizace i remen samo pregledao jesu u dobrome stanju, ako su losi zamijenio.. to troje te izadje oko 200-250 kn troska
te eventualno ako ima potrebe ocistiti filter zraka i karburator propuhati zrakom...
to ti je ono sto imas za raditi na njemu...
litar ulja kupis fuchs scoot sport 2 koje je 60 kn litar u maloprodaji, a traje ti litra oko 1000 km. bezveze je davati za agipovo ulje 100 kn koje preporucuju u servisima...

i blokade skinuti odmah jer samo ces prije usmrtiti skuter

--- Kraj citata ---

Slazem se sa svime,samo ti govoris o novim a on misli uzet polovne.
Kod polovnih treba imat srece. Evo npr ja sam uzeo skuter  koji je od 2008 stajao odjavljen u garazi  6tkm ,2002god i sve je bilo super i nakon 100km propisa vodena pumpa. Znaci nije dobro ni ako je stajao....jednostavno treba imat srece i ako kupujes polovno racunat da u taj skuter moras utuc jos 1000kn.

vale_vx:
eto ja ću ti nešto napisat, pošto se bavim također iznajmljivanjem, ali ne skutera nego glisera.
po mojem iskustvu, rađe uzmi manje komada i novo nego više rabljenih.
pošto je meni trebao puno veći kapital jer jedan prosječan fisherman dođe 15-20000 eura, i mi smo krenuo s rabljenim gliserima, ali kako ide vrijeme sve više vidim da je novo novo i sljedeću sezonu planiram uzet 2-3 nova broda na leasing,pa godinu dvije kasnije još dva, a paralelno rješavat starije, jer mi je dosta popravaka i servisiranja, i kvarova usred sezone.

i ja sam mislio da je bolje 5-6 godina staro pa malo uložit i super, ali ulaganja ima previše, a da ne kažem koliko to košta živaca kad gostu nešto rikne usred rente

koliko god ti se činilo da nema što otić na 5 godina starom skuteru, sve će polako krenut, a ti moraš računat amortizaciju kroz najmanje 5 godina, a onda će to već bit 10god stari skuteri i na izmaku snaga.

moja preporuka ti je da rađe uzmeš nešto kvalitetnije i provjereno, poput typhona, sportcity, kymko agility ili slično, i obavezno novo.

i računaj da ti blokade ostaju na mjestu jer se s rentom nesmiješ zajebavat jer u slučaju nesreće ćeš najebat ako ih nema, osiguranje ti je skuplje dosta kad je renta u pitanju, i preporučan ti kasko jer ćeš imat puuuno padova.

i još nešto, neznam iz kojeg si mjesta, ali kod nas na rabu je prosječno dnevni najam skutera 180-200kn, pa neznam koliko možeš računat na 300, pogotovo ako ima konkurencije, a u tom slučaju prvo provjeri njihove cijene...

uglavnom dobro još jednom stavi na papir koliki su ti troškovi i koliko možeš zaradit, i ne zaboravi troškove obrta ako ga još nemaš koji su ti u slučaju sezonskog obrta oko 2500kn mjesečno

Skuter2011:

--- Citat: vale_vx - 14 Lipanj, 2011, 23:58:06 ---po mojem iskustvu, rađe uzmi manje komada i novo nego više rabljenih.
pošto je meni trebao puno veći kapital jer jedan prosječan fisherman dođe 15-20000 eura, i mi smo krenuo s rabljenim gliserima, ali kako ide vrijeme sve više vidim da je novo novo i sljedeću sezonu planiram uzet 2-3 nova broda na leasing,pa godinu dvije kasnije još dva, a paralelno rješavat starije, jer mi je dosta popravaka i servisiranja, i kvarova usred sezone.

i ja sam mislio da je bolje 5-6 godina staro pa malo uložit i super, ali ulaganja ima previše, a da ne kažem koliko to košta živaca kad gostu nešto rikne usred rente

koliko god ti se činilo da nema što otić na 5 godina starom skuteru, sve će polako krenut, a ti moraš računat amortizaciju kroz najmanje 5 godina, a onda će to već bit 10god stari skuteri i na izmaku snaga.

moja preporuka ti je da rađe uzmeš nešto kvalitetnije i provjereno, poput typhona, sportcity, kymko agility ili slično, i obavezno novo.

i računaj da ti blokade ostaju na mjestu jer se s rentom nesmiješ zajebavat jer u slučaju nesreće ćeš najebat ako ih nema, osiguranje ti je skuplje dosta kad je renta u pitanju, i preporučan ti kasko jer ćeš imat puuuno padova.

i još nešto, neznam iz kojeg si mjesta, ali kod nas na rabu je prosječno dnevni najam skutera 180-200kn, pa neznam koliko možeš računat na 300, pogotovo ako ima konkurencije, a u tom slučaju prvo provjeri njihove cijene...

uglavnom dobro još jednom stavi na papir koliki su ti troškovi i koliko možeš zaradit, i ne zaboravi troškove obrta ako ga još nemaš koji su ti u slučaju sezonskog obrta oko 2500kn mjesečno

--- Kraj citata ---

Sve to stoji ali meni je trenutno situacija takva da se ovi mali skuteri u Gradu izdaju po 200kn ali do 00:00h

Računao sam da sezonski žvaka nekih 2000Kn/mj + radit cu sam poslovni i obrt su vec na papiru i znam ugrubo koliko ide na to i općenito troškove ću držat na minimumu.

Za skutere sa velikim kotačima sam se odlučio iz razloga što gledam da bi ja radije platio 250 Kn do od 10:00 - 00:00h za skuter sa velikim kotačima nego 200 kn za Yamahu Neos koja se izdaje blizu mene.

Vodim se nekako tom logikom...

Ne vidim se nikako u računici da uzmem samo 4 komada nova po 10.000 Kn jer ukupno imam samo 40.000 + 10.000 za reganje poslovni kasko itd

Znači minimalno 5 komada polovnih s velikim kotačima ili prihvatit ponudu za 6 komada Luna Vision 2 s 6 kaciga gratis za total od 40.000 Kn.

U dvoumici sam...onaj tomos twister mi se svidio ali preskup...Agility City dobar ali također preskup kao i aprilia nova.

Keeway goccia koja je nekako zadovoljavala sve uvijete nema na stanju cijena inače 7999 vrh !

Znači svjestan sam da je novo novo...Ali samo kada se radi o istom proizvodu...Znači ja bi ja ipak radije uzeo Bmw polovnog 2008 nego Hyundai 2011 i to nek bude jasno

E sad kojim putem udariti gdje nabaviti novo s velikim kotačima a da nije Hyundai do 9000 Kn komad pa da gonjam 10% popusta sto izade 40.000 ???

Predložite mi neki model ako znate koji jer Kymco Piaggio Aprillia novi su mi preskupi !!

Šta dolazi u obzir ??

Dali propustam neki model sa velikim točkovima sličnog dizajna u tom budgetu ??

Hvala svima na odgovorima...

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

[*] Prethodna stranica

Idi na punu verziju