Tehnički kutak > Tuning skutera

Dojmovi o federima kvačila od serijale do midrace!

(1/9) > >>

maminjo:
Baš razmišljam o iskustvima sa federima i početkom tuninga od auspuha pa na dalje.......

Tvrđe federe(malossi žute) kad sam stavljo samo na serijalu sa spuhom(reverse), uopće mi nije cuko i kvačilo nije ni malo proklizavalo, onda kad je došo kit sa reversom još uvijek ok,

e kad sam stavio karb 19mm i yasuniR počelo je lagano sa cukanjem i proklizavanjem.....najviše u gradu i na manjem gasu..jer naravno full gas se ni nemre dati u gužvi iza auta

onda sad sa Replikom, karb 19mm i yasuniR, a gore su sad plavi polini(na kojim smo se Ivanm i ja namučili ko budale da ih nategnemo)....uff to je fakat noćna mora...čupa ko lud ali u gradu ga cuka za poludit

Po meni šta je set up jači uopće ne trebaju tvrđi federi, jer realno ako konkretno plavi polini počinju puštati na 6500-7000rpm to je već replici u jakom momentu i naravno da čupa ko lud i da ju je teško kontrolirati, dok kod serijale ona nema snage i okretnog momenta tako da joj uopće ne smetaju tvrđi federi...dapače pašu na serijalu.

Konkretno frend ima potpuno isti skut, samo serijalu sa rezo spuhom i isto plave polini federe i njemu ne cuka apsolutno ništa, a meni sa replikom da, a kvačila ista praktički nova ne istrošena.....

Setup ak ima snage i momenta mekši federi bez problema mogu ići gore
Ja kad se izguštam malo sa replicom i sa startanjem idu gore mekši federi i to dosta mekši.... bijeli malossi ili zeleni polini koji puštaju na cca 5000rpm

ivanm:
bijele zaboravi jer buš startao ko da imaš blokadu na skuteru... žuti da ali i ovi plavi budu se malo rastegli kroz koju stotinu km... dok su novi malo se više razvrtava al kad ostare bu dobro.. još me rame boli od natezanja plavih a ti bi sad natrag mekše :nono: ko žena si maminjo... šuti i vozi :icon_thumright: samo gaaaaas

EmirF121:
Kod mene su bijeli malossi na serijali sa Yasuni R. Preko sat vremena sam ih natezao, na kraju svukao i pakne sa njihovih ležišta i opet jedva nategao federe. I sa bijelim ne mogu da se naviknem na start i 100% bi se pokajao da sam stavio žute, a vjerujem da ih ne bi uspio ni staviti.

ivanm:
jedno je serijala a drugo mhr replica..

EmirF121:

--- Citat: ivanm - 30 Svibanj, 2011, 13:03:34 ---jedno je serijala a drugo mhr replica..

--- Kraj citata ---

:icon_thumright:
Ono gore sam napisao vezano za temu, a ne za prethodne postove.

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

Idi na punu verziju