Tehnički kutak > Tuning skutera

Tuning TGB-a

<< < (10/14) > >>

Mr J:

--- Citat: Drnda-1 - 07 Veljača, 2008, 00:04:44 ---znam ja kako radi 2t masina ali one sve formule tamo me ubijaju, tako da me jos vise zbune

--- Kraj citata ---

Uglavnom, najvise ces dobiti na 2t masini stavljanjem rezonantnog auspuha... posto ima raznih modela auspuha a razlikuju se osim po boji i po geometriji koja je zasluzna za okretaje pri kojima se postize rezonancija oni se stavljaju uz odredjenu termo grupu... jer ako na primjer stavis neki auspuh koji ima rezonanciju na 11000 rpm na serijsku termo grupu onda ces osjetiti jako povecanje snage i motor ce ti divljati ali ce biti kratkog vijeka, jer ta termo grupa nije predvidjena da radi na tim okretajima, uz to ima i drugih popratnih stvari koje povecavaju trosenje termo grupe...

Prouci malo razine tuninga i koji kit uzmes mozemo ti reci koji bi auspuh lijepo radio u toj kombinaciji...

Drnda:
pa imas na stranici prije, samo pogledaj :icon_thumright:

Mr J:
morat ces uzeti neki auspuh pa ga pripasati na skuter jer nemas bas nikakav izbor auspuha...

Drnda:
znam samo me zanimalo kada pravima ovalni spuh, moze li on biti rezonantni (npr, ako mu stavim pregrade tako da mu to bude kao konus kod savijenih :help:

Mr J:
to se ne radi na pamet...

Lakse je napraviti rezonantni nego protocni sa pregradama... pregrade bi morale pratiti kruznicu kako bi se valovi jednoliko odbijali...

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

[*] Prethodna stranica

Idi na punu verziju