Tehnički kutak > Injection
Kako je najbolje napraviti generalku
Zeljac:
e tako hvala vam moze mod tema lock :D
Iwo SR Tuono:
uglavnom ideš na jednostavniju metodu da što brže sve odradiš da se ležajevi ne hlade a radilica ne grije u cijelom procesu
i ne zaboravi centrirat radilicu kasnije u blokovima, i stavit semeringe i to je to
pralas:
ocistiti dosjede lezajeva,radilicu i lezajeve u skrinju preko noci...
fenom za plastike zagrijati dosijed lagera na velikom bloku(cca. 10min jer se veci blok teze zagrije)
staviti hladan lezaj u vruci dosjed na velikom bloku
ostaviti 5min da toplina sa dosijeda pređe na lezaj
u meduvremenu namazati mali blok sa diht masom,i grijanje dosijeda lagera na malom bloku i zatim staviti hlada lezaj unutra(mali blok grijati 5min jer se prije ugrije)
staviti hladnu radilicu u veliki blok,u meduvremenu je toplina sa malog bloka presla na lezaj i zatim staviti mali blok na radilicu
potom zatezatu u krug sarafe
ako se radilica ne okrece kako treba,sa svake strane sa gumeni cekicem malo udariti radilicu da se sve lijepo centrira i to je to
staviti semeringe i vozi
Iwo SR Tuono:
e da, ali imaš varijantu kad ti hladan ležaj neće ni u zagrijan blok ako je dosjed još nov, treba pripremit nešto da se ležaj može po potrebi kucnut po vanjskom fi da sjedne
pralas:
--- Citat: Iwo SR Tuono - 08 Svibanj, 2011, 13:35:59 ---e da, ali imaš varijantu kad ti hladan ležaj neće ni u zagrijan blok ako je dosjed još nov, treba pripremit nešto da se ležaj može po potrebi kucnut po vanjskom fi da sjedne
--- Kraj citata ---
evo jedan primjer,morini blok TGB prvi put rastavljeni blokovi nikad nista nije dirano 6000km...ovo sam radio radi testiranja...
znaci zagrijao sam dosjed sa fenom za plastike,i pokusao sam staviti unutra lezaj koji je bio na sobnoj temperaturi u upao je bez ikakvih lupanja,sta bi tek bilo da je lezaj bio ohladen na -18 :icon_thumright:
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju