Općenito > Propisi
Motor bez papira?
B.E.R.O.:
Kupis drugu ramu.Ili razbijeni motor ostavis si ramu sa papirima dijelove prodas i imas motor za registraciju. :icon_thumright:
Kolko se isplati natezati za vrijednost skutera 1000 eura (govorim primjer).
Ja se nebi natezao,imao sam kuci skuter sa Njemackim papirima imao je i Njemacku tablicu.Sta se dogodilo covijek je zivio u Njemackoj a skuter je dovezao vamo da se preko ljeta moze voziti.Vratio se u Njemacku i umro je.
Sa takvim skuterom nisi mogao nista a nije imao tu vrijednost da bi se isplatilo dr#at% oko njega.
Zavrsio je kod mene i prodan je kompletan u dijelove. :icon_biggrin:
giannelli:
--- Citat: zwer_1982 - 13 Svibanj, 2011, 13:22:45 ---gle ni to tako jednostavno, niti blizu
Recimo ovaj skut koji ja prodajem je baš takav ludi slučaj.Čovijek fino kupi skuter na kredu i pogođen financijskom stiskom nakon par god pred istek krede prodaje ga prijatelju s kojim radi, ne rade odmah prijepis jer su si dobri a i ovaj mora riješit papire do kraja s bankom (što traje). U međuvremenu vlasnik na papiru iznenada umire - e šta sad?
Žena vlasnika koji je umro zna da je suprug prodal skut al nemože ništa. Skuter je isplačen al knjižicu nemože dobit nitko bez rješenja o nasljedstvu. Pokreće se ostavina (ne samo radi skutera, skuter je zadnja stvar, već radi kompletnog rješenja) i nekim slučajem u ostavini se pojavljuju još ljudi koji imaju pravo vlasništva tipa djece iz prvog braka itd...
I šta sad? Registrirat ga nemožeš, prepisat ga nemožeš....
--- Kraj citata ---
a dobro sad, takvi slucajevi su rijetkost al ima ih. ja samo govorim sto znam i sto je cinit da se npr zagube. ja nedavno kad sam kupovao zipa covjek mi tek nakon sto smo odradili kupoprodajni govori da nema knjizicu vozila, ja se odmah isao raspitat sto kako, i rekla mi zena u policij da treba vlasnik koji je zagubio dat izjavu. to je to, ako nemas nikakvih papira, a sad takve slucajeve kao tu se vjerovatno nikad nece rijesit.
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju