Tehnički kutak > Tuning skutera

Turpijanje

<< < (6/13) > >>

Miki-speedy:

--- Citat: Josip - 02 Svibanj, 2011, 16:52:32 ---vjerojatno ti je jasno kako se racunaju mm u °, i onda znas na koliko ti rpm-a radi auspuh, i odatle vidis koji kutevi kanala odgovaraju rezonanciji auspuha i njih pretvoris u stupnjeve i uzmes dremel i deres
mislim da ti nece trebat vise od 1mm skidat cilindar za dignut sve tajminge, i jos 1mm izbrusit ispusni kanal prema glavi i podstavit brtve da ti skvis bude bar 1.1-1.2mm(AC)
skini onu tunning knjigu od bell-a i vidi u njoj tocnije detalje
i posavjetuj se recimo s nekim ko je to radija (zovni srad-a, objasnit ce ti i svaku sitnicu)  :icon_thumright:

--- Kraj citata ---
Vec sam podigao spuh za ~1mm i tako nesto oko 1mm u stranu..
Sad bilo je neke price da je bolje da skinem s donje strane cilindra 1mm,da bi time dobio vise snage s manje obrtaja :dontknow:
ako vec mislis dirat nesto oko cilindra..vidi kolko it klip ima od donje mrtve tocke do kanala i za taj iznos bi ti ja preporucio da sa doljnje strane skines cilindar...da ga ne diras gore osim ako ce ti skvis jos uvjek bit iznad 0,6 - 0,8 mm.. ako imas previse skvisa nakon sto si po dnu skratio cilindar  onda skidaj odozdola  na taj nacin s nizim kanalima neces imat tolko okretaja  nego ces imat kompresiju a s vecom kompresijom imas i vise snage
tako da ti se motor nece derat previse a ici ce glatko ko 180-ka .. i ako siris ispuh siri ga samo u sirinu
 ???

Miki-speedy:

--- Citat: svbeljan - 02 Svibanj, 2011, 17:06:44 ---procito si ti moj k**ra* kad postavljas ovako glupa pitanja

--- Kraj citata ---
ako ces bit tako dosadan,smaraj u drugim temama :icon_thumright:

svbeljan:
pogledaj koliko stupnjeva su ti otvoreni ispušni i preljevni kanali.
pogledaj na koliko okretaja je rezonancija tvog auspuha i po tim okretajima se ravnaj.
zatim pogledaj u knjizi pod kolikim kutem trebaju biti otvoreni ispušni i preljevni da bi cilindru najveća snaga bila na rezonantnim okretajima auspuha.
po tim mjerama poturpijaj cilindar.
sredi squish i kompresioni omjer i to je to.
zapamti.cilindar se obrađuje po auspuhu, a ne od oka jer neces znati na cemu si.

Josip:

--- Citat: Miki-speedy-sm - 02 Svibanj, 2011, 21:39:33 ---Vec sam podigao spuh za ~1mm i tako nesto oko 1mm u stranu..
Sad bilo je neke price da je bolje da skinem s donje strane cilindra 1mm,da bi time dobio vise snage s manje obrtaja :dontknow:
ako vec mislis dirat nesto oko cilindra..vidi kolko it klip ima od donje mrtve tocke do kanala i za taj iznos bi ti ja preporucio da sa doljnje strane skines cilindar...da ga ne diras gore osim ako ce ti skvis jos uvjek bit iznad 0,6 - 0,8 mm.. ako imas previse skvisa nakon sto si po dnu skratio cilindar  onda skidaj odozdola  na taj nacin s nizim kanalima neces imat tolko okretaja  nego ces imat kompresiju a s vecom kompresijom imas i vise snage
tako da ti se motor nece derat previse a ici ce glatko ko 180-ka .. i ako siris ispuh siri ga samo u sirinu
 ???

--- Kraj citata ---

sta ti sad nije jasno?
jel ti ovo srad napisa?

Miki-speedy:

--- Citat: Josip - 03 Svibanj, 2011, 15:55:12 ---sta ti sad nije jasno?
jel ti ovo srad napisa?

--- Kraj citata ---
R-fan je napisao.
Pitam jel ima ko iskustva s tim...

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

[*] Prethodna stranica

Idi na punu verziju