Ostalo > Razne offtopic teme :)

Kolko nas ima bajkera na MS-u? (biciklizam i sve što ima veze s njim)

<< < (26/118) > >>

te-te-ac:

--- Citat: te-te-ac - 15 Travanj, 2012, 22:53:56 ---iskustva neka o ovom bajsu ? ako ko sta zna nek napise pametno..  :icon_thumright:

fuji nevada 1.0

http://www.rog-joma.hr/osobna.asp?sif=1704

--- Kraj citata ---

da se nadovezem na ovaj bajk.. citam malo po netu i trazim neki test za nevadu 1.0 da bi procitao da su ga ljudi 2009 kupili za 2800kn na nekom snizenju.. a ja gledao neki dan u rogu i prodaje se za 5 iljada (vjerovatno je i bolja oprema na novijima)..al opet.. 1.0 je top model od nevade ?? koji k.. sta su cijene bicikla ose toliko gore ??

::)

chupa206:

--- Citat: te-te-ac - 15 Travanj, 2012, 22:53:56 ---iskustva neka o ovom bajsu ? ako ko sta zna nek napise pametno..  :icon_thumright:

fuji nevada 1.0

http://www.rog-joma.hr/osobna.asp?sif=1704

--- Kraj citata ---

ako možeš izbjegavaj Fuji, a pogotovo Trek, jer su im cijene prenapuhane, za iste novce konkurencija nudi bajk s puno boljom opremom

ali inače Fuji 1.0 je ok bajk samo, kako sam i rekao, preskup

--- Citat: EmirF121 - 15 Travanj, 2012, 23:12:28 ---Pozdrav raja bajkeri!

Nisam bajker ali ću uskoro postati. Planiram kupiti neki brdski bicikl pa ih tražim po pik.ba u cijeni do 350KM. Ne razumijem se u te stvari pa su savjeti dobrodošli. Gledam ima ih sa vazda nekakvom opremom. Shimano Acera, Tourer, Deore, Alivio i td. Savjeti?

--- Kraj citata ---

pogledaj odgovor broj 109...

bosko_matica:

--- Citat: te-te-ac - 16 Travanj, 2012, 00:06:23 ---da se nadovezem na ovaj bajk.. citam malo po netu i trazim neki test za nevadu 1.0 da bi procitao da su ga ljudi 2009 kupili za 2800kn na nekom snizenju.. a ja gledao neki dan u rogu i prodaje se za 5 iljada (vjerovatno je i bolja oprema na novijima)..al opet.. 1.0 je top model od nevade ?? koji k.. sta su cijene bicikla ose toliko gore ??

::)

--- Kraj citata ---

Ta nevada realno bi trebala koštat u dućanu cca 3000-3500 kn....inače je solidan bajkić ali 5k kuna je stvarno puno, alivio je entry level šta se tiče ovih "normalnijih" mjenjača i šiftera, ok za nekakvu normalnu uporabu (za do posla i nazad) ali daleko je to od nečeg ozbiljnog, vilica isto tak....za kočnice sam napisao par postova iznad. ( Inače ima kod mene na poslu isti bajk samo neka ljeva marka, olfo to fuji radi ali to su priče, za 3400 kn, ista oprema i sve isto samo je rama drugačija)

I mislim da su cijene otišle gore u odnosu na par godina unazad, ali su i dijelovi i oprema puno bolji nego prije par godina, npr. novi alivio bi se bez problema mjerio s par godina starim modelom deora ili čak deore LX-a, koji su klasu odnosno dvije iznad alivia, tak da je to sve relativno,....

te-te-ac:

--- Citat: bosko_matica - 16 Travanj, 2012, 21:54:06 ---Ta nevada realno bi trebala koštat u dućanu cca 3000-3500 kn....inače je solidan bajkić ali 5k kuna je stvarno puno, alivio je entry level šta se tiče ovih "normalnijih" mjenjača i šiftera, ok za nekakvu normalnu uporabu (za do posla i nazad) ali daleko je to od nečeg ozbiljnog, vilica isto tak....za kočnice sam napisao par postova iznad. ( Inače ima kod mene na poslu isti bajk samo neka ljeva marka, olfo to fuji radi ali to su priče, za 3400 kn, ista oprema i sve isto samo je rama drugačija)

I mislim da su cijene otišle gore u odnosu na par godina unazad, ali su i dijelovi i oprema puno bolji nego prije par godina, npr. novi alivio bi se bez problema mjerio s par godina starim modelom deora ili čak deore LX-a, koji su klasu odnosno dvije iznad alivia, tak da je to sve relativno,....

--- Kraj citata ---

kakva je to onda cijena u trgovini od 5.099kn ??  :puke:

iskreno.. ja sam ocekivao tu opremu i kvalitetu za 5iljada jer sam nasao na njuskalu 2011 za 3milje i reko to bi bila oke cijena..  ::)  al ako taj bajk nevrjedi 5 nevrjedi onda ni one 3..

ajde neki savjet.. bajk s takvom opremom slicnom.. do 3 milje (moze polovan..) jer neznam di bi nasao takav nov s tom opremom... 

bosko_matica:
i da napišem malo za ove koji neznaju koja oprema di spada otprilike:

673. sis, tourney(izbjegavat)...

bicikli od 1500 do 3500kn:
19.  altus  (isto najbolje izbjegavat)
7.   acera (entry - entry levela)
5.   alivio  (entry level - za svaki dan)

bicikli od 3500 do 5500:
4. deore  (solidno)
3. deore LX  ( za trekkinge uglavnom, vidi se da je to ipak nešto drugo i bolje od ovih prvih par poluproizvoda)

5500kn + i ++ i +++++:
2.  slx    (all-mountain, lagani freeride, do 30 brzina, super)
2. deore xt (strava)  
1.  xtr ( bik te j#bo, riječi su suvišne)

(1. najbolji, 2. malo lošiji,...)

Ima još i SRAM puno opreme ali je kod nas rijedak, iako puno bolji od shimana, pa neću pisat...

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

[*] Prethodna stranica

Idi na punu verziju