Tehnički kutak > Tuning skutera

DR. Evo 70ccm LC minarelli kit (tunning)

(1/14) > >>

danc00:
Pozdrav!

Možda ću uskoro, a na zimu 100% otvarat cilindar da pogledam u kakvom je stanju, pa bi odmah nekaj i napravil da ne otvaram samo radi dijagnostike!

A ono kaj me zanima i kaj bi htel da mi kažete je kaj se još može napraviti na tom setupu da se dobije na performansama, znači kaj bi mi trebalo od alata i kaj točno bi trebal napraviti da se malo natunira sadašnji setup, nemam volje ići na jači em zbog trajnosti em zbog potrošnje i em zbog ponovnog ulaganja, pa iz tog razloga bi htel samo malo usavršit sadašnju termo grupu!

SETUP je u potpisu i ispod avatara!

S čim bi prvo trebal početi?

P.S- pročital sam neke osnove o tuniranju ali da mi je sve jasno ne bi tu pital, pa ak ima neko volje podjelit par savjeta, odlično :icon_thumright:

Ima Vas nekolicina koji ste već nešto radili po BASE kitevima pa ono, iz prve ruke.

Miki-speedy:
Ja ti mogu samo rec da ako bas nemas iskustva bolje da ne radis to na tom cilindru,nadji neki polovan pa izvjezbaj turpijanje.potreban ti je biax(dremel) sa nastavcima postavim ti ja klip kako se radi to kad ga nadjem  :icon_thumright:

pralas:
siriti ispuh,spustiti glavu,i dici tajminge(ali za tajminge je potrebno racunanje i treba tocno znati koliko treba skinuti) tako da bolje daj nekom koje je vec preradivao puno cilindara i miran si...jer ako malo ode ruka moze otici i cijeli cilindar...
kod spustanja glave treba znati na koji se skvis ide,ispod 0.8mm nemoj ici...
jos eventualno preraditi usisne...

JogFromYamaha:
gle najjednostavnije ti je zaokrenut paljenje za 2-3 stupnjeva i dobijes dosta snage u nizim i srednjim obrtajima
za vise snage gianelli revers ili yasuni r

danc00:
Ovak:

spuh ni karb ne mislim mijenjat jer sam po zimi uzel skroz nove, i sad da to idem mjenjat bil bi lud, tj ne da mi se! Ko  i ostatak setupa, smao sam mislil stunirat to malo, da izvučem koje ždrijebe više iz setupa  :icon_thumright:

Biax bum kupil, samo dok ću ići s autom u ZG. Znači to je riješeno!

@Miki-
može postaj slike!

@Ivan
to sam i mislil, ispuh malo proširit i ispolirat kaj se ispolirati mora i to...samo to i pitam, kolko se mora širit ispuh i kaj se mora točno polirat?

Jel netko več diral po tajminzima na DRevu?

@Jog
Kaj dobi točno tim zakretanjem? Spuh ne mijenjam ! :icon_thumright:

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

Idi na punu verziju