Tehnički kutak > Garaža

Aerox 100 ful rejs

<< < (5/8) > >>

animatrix:
a dosta sam vidjao na forumu da i za tog zx-a lose govore.. jesi dirao tajminge termogrupe ili samo glava i ispusni prosirio na promjer grane auspuha? bas me zanima kako ide :)

fatal1ty:

--- Citat: animatrix - 22 Travanj, 2011, 13:51:39 ---a dosta sam vidjao na forumu da i za tog zx-a lose govore.. jesi dirao tajminge termogrupe ili samo glava i ispusni prosirio na promjer grane auspuha? bas me zanima kako ide :)

--- Kraj citata ---

Ma ZX je dobar spuh, i od kvalitete i od performansi. I za 50tku i 100tku.
Pod cilindrom je dihtung 1mm, a original je bio dihtung 0.5mm. Znači dignuti su nekih 2-3 stupnja ( blebećem napamet jer neda mi se računat ) , niš posebno. Ispuh je sređen okrugli ( jer minarelli ima onaj debilni čep na izlazu, kao 50tke ) i malo proširen ( isto nisam mjerio ,ali kojih 1mm u svaku stranu ).

Glava je spuštena 2.5mm, komplet je prerađen volumen glave i maknut je onaj limeni "dihtung" ispod glave. Squish je 1,5mm konični sada ( original je bio nepostojeći jer je iznosi preko 2.5mm, a i geometrija glave je loša serijski , stavit ću fotke ). Kompresijski omjer je dignut s 9:1 na 11,5 : 1.

I to je to od nekih prerada...scoot ide odlično , preko 120 po satu.
Mislim da bi bilo idealno još stavit malossi kit , dulju getribu i naštelat gljivu. Letilo bi to onda i pravih 120, ako ne i više.

Josip:

--- Citat: fatal1ty - 22 Travanj, 2011, 15:15:22 ---Ma ZX je dobar spuh, i od kvalitete i od performansi. I za 50tku i 100tku.
Pod cilindrom je dihtung 1mm, a original je bio dihtung 0.5mm. Znači dignuti su nekih 2-3 stupnja ( blebećem napamet jer neda mi se računat ) , niš posebno. Ispuh je sređen okrugli ( jer minarelli ima onaj debilni čep na izlazu, kao 50tke ) i malo proširen ( isto nisam mjerio ,ali kojih 1mm u svaku stranu ).

Glava je spuštena 2.5mm, komplet je prerađen volumen glave i maknut je onaj limeni "dihtung" ispod glave. Squish je 1,5mm konični sada ( original je bio nepostojeći jer je iznosi preko 2.5mm, a i geometrija glave je loša serijski , stavit ću fotke ). Kompresijski omjer je dignut s 9:1 na 11,5 : 1.

I to je to od nekih prerada...scoot ide odlično , preko 120 po satu.
Mislim da bi bilo idealno još stavit malossi kit , dulju getribu i naštelat gljivu. Letilo bi to onda i pravih 120, ako ne i više.

--- Kraj citata ---

sta nemoze recimo roost napravit nekakav midrace spuh po tom cilindru ili tom malossi 120ccm?
malo sam cacka po netu i kazu da ima polini od 125ccm alu i da je vrhunski, to je za f12 100, sad neznam dal su iste makine na f12 i aeroxu 100

moze li se recimo izmjerit promjer ispuh pa ako je blizu narda da se stavi nardo za minu (naravno ako pase po obliku i polozaju) ili ne pase rezonancija sa 70 na 100 (neznam kako se to sve skupa ponasa sa povratom plinova itd. ili bi rezonancija bila na nizim okretajima zbog samih tajminga cilindra  :dontknow: :dontknow: :dontknow: :dontknow:)
sad, ako ovo gore navedeno sve odgovara oce li recimo bit preveliki okretaji za tu njegovu radilicu (neznam kakva je, mada nisam vidija neke aftermarket za doticne)

uh fatality koliko sam ti blesavih pitanja postavija  :toothy12:

P.S.
btw respect za project

fatal1ty:
ma nikakve kemije neće biti sa spuhovima od 50ccm, ovo je pouzdan skuter za otić do mora i nazad ako treba , a opet ima snage  :icon_thumright:

kit je još opcija, i to samo zato jer je gus i ima klip s dve karike.

animatrix:
kontam da bi se dalo nac i auspuha za 70cc koji pasu na 100. bitan vam je promjer grane i promjer centralnog dijela auspuha koji se nalazi izmedju konusa. taj dio je po formuli ovisan o promjeru ispusnog kanala. uzme se dijagonala ispusnog kanala i mnozi sa 2.5x, dosta cesto je taj centralni dio auspuha veci od ispusnog kanala, zato i kad preradis kanal dobijas na performansama.. veci promjer od 2.5x znaci siri powerband uz gubitak vrsne snage, i obrnuto.. ima na jubitu video di je decko stavio oko 115cc kit na roxa i yasuni c16, mozda malo overkill ali skuter ide  :notworthy:
edit: kasno sam odg, al nek se nadje..

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

[*] Prethodna stranica

Idi na punu verziju