Općenito > Retro-skuteri

Felge za Vespu?

<< < (3/3)

Krešica:

--- Citat: Brajson_ZD - 03 Travanj, 2011, 14:55:28 ---I sad kad bi nju stavio, treba li pravit jos kakve modifikacije ili nju mozes odmah namotirat?

--- Kraj citata ---

Odgovor se tiče narudžbe šire felge sa gumom iz SIP-a ...
Možeš ju namontirati bez preinaka, ali će biti izvan centra ...
Za pomicanje gume u centar treba pomicati mašinu. Nije komplicirano, ali dobro je znati što se radi. Najveća dimenzija koja na ovaj način ide na stražnji kotač je 130/70-10. Ja koristim 110/80-10, tako sam navikao ... ljepše ide po zavojima i lakše se hvata guza kad krene bježat ...
Baj d vej, SIP je napokon izdao alu felgu za vespu širine 3 cola, dakle, sad možeš uzeti za prednju 2.5 * 10 , a za stražnju 3 * 10 lijevanu felgu, i imati tubeless gume gore  :)

--- Citat: eladio - 03 Travanj, 2011, 21:41:19 ---... a uz sire gume samo ce ti potrosnja narasti , a i izgubit ces nesto na brzini krajnjoj...

--- Kraj citata ---

Zašto misliš da je ovo bitno? Čak i da je istinito? To je vespa a ne RR  ;D

eladio:
..pa i nije bitna potrosnja.. naravno da je bitan osjecaj u voznji i vozne osobine opcenito ,
ali o ovome sto pricas , u toj situaciji naravno da nista nije bitno osim vizualnog dojma  :laughing3: :icon_biggrin:
ima i to smisla  :toothy11: :redface:  

ja sam jedan od onih koji je svoju vespu gazio (u smislu km, cca 20 soma godisnje) i bio sam jako zadovoljan u prvom redu sa performansama dunlopice koju sam naveo, pogotovo po kiši..   :headbang:

jos da sam imao tubeless gume, di bi mi kraj bio  :happy6:

PS
..pogledao sam video kako je nastala tvoja narancasta....  :notworthy: :notworthy: :notworthy:
svaka ti dala  :notworthy: :notworthy: :notworthy:
predivna je  :love4:

oaf:
krešica je super objasnio.

da se nadovežem . . .

Vespina felga ima dva obruča, plići i dublji. Uz par minuta preinaka . . .možeš spojiti dva dublje čime ćeš dobiti deblju felgu. Ako nju staviš bez micanja mašine guma ti neće biti u centru. vidi se ali se ne osijeti.

Zato skineš mašinu, odrežeš sa selena bloka s strane mašine prsten tipa 1cm ili koliko viri i staviš ga pri montaži na suprot stranu, tad ti bude kotač u ventru . . . +/-  cca 2 mm ...

Navigacija

[0] Lista Poruka

[*] Prethodna stranica

Idi na punu verziju