Tehnički kutak > Tuning skutera

Air filter

<< < (2/3) > >>

vpucko:
ugl i kad stavis kit, bolje ti je preradit airbox, ima tu na forumu kako malossi preporuca da se to sredi
bolje tako nego cupat lulicu!

boroperisic:
Greska je ispravljena. Hvala na odgovorima i jos jedno pitanje. Skoro sam kupio apriliu areu i na prvih sto kilometara je potrosila negde oko 7l, sto mislim da je stvarno mnogo s obzirom da je sve serijala, a i vozio sam je na temperaturi od oko 2-8C, sto je prilicno hladno, pa ne znam da li je i to uticalo na potrosnju. Posle citanja pojedinih tema ocistio sam airbox iz koga je vec curelo ulje a i u unutrasnjosti filtera osecao se benzin, takodje sam ocictio i svecicu, koju nameravam da promenim (koju mi preporucujete?), ali nazalost sneg me preduhitrio pa nisam stigao da ponovo proverim potrosnju. Da li ce ovo ciscenje uticati na potrosnju, i da li je normalna potrosnja za ovaj skuter 3-3.5l na 100km? Hvala

Mr J:

--- Citat: boroperisic - 18 Prosinac, 2007, 21:23:52 ---Greska je ispravljena. Hvala na odgovorima i jos jedno pitanje. Skoro sam kupio apriliu areu i na prvih sto kilometara je potrosila negde oko 7l, sto mislim da je stvarno mnogo s obzirom da je sve serijala, a i vozio sam je na temperaturi od oko 2-8C, sto je prilicno hladno, pa ne znam da li je i to uticalo na potrosnju. Posle citanja pojedinih tema ocistio sam airbox iz koga je vec curelo ulje a i u unutrasnjosti filtera osecao se benzin, takodje sam ocictio i svecicu, koju nameravam da promenim (koju mi preporucujete?), ali nazalost sneg me preduhitrio pa nisam stigao da ponovo proverim potrosnju. Da li ce ovo ciscenje uticati na potrosnju, i da li je normalna potrosnja za ovaj skuter 3-3.5l na 100km? Hvala

--- Kraj citata ---

potrosnja oko 4L, ali sve ovisi o nacinu voznje... uglavnom 4.5L je maxxxx!

Uglavnom je uzrok velike potrosnje nepostimanost karburatora... Svjecica i celo klipa crni...
Jos moze biti i zbog potrosenih karika i drugih stvari koje si naveo...

boroperisic:
Postoji li opcija da se potrosnja smanji stavljanjem manje dizne, na racun toga da se smanje performanse skutera, jer meni nije toliko bitno ubrzanje kao i krajnja brzina, koja sada iznosi oko 70km/h?

phantom:
pa logicno kad stavis manju diznu trosit ce ti manje a najvjerovatnije i manje ici ali nije bitno samo stavit diznu trebas to sve doktorski ustelat da dobijes maksimalnu iskoristivost.najbitnije je napravit tocan omjer benzin zrak i nemos falit onda

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

[*] Prethodna stranica

Idi na punu verziju