Općenito > Generalno o skuterima
Pomoc oko odabira maxi skutera
mrcina:
bjež od kymca evo čitao sam u motoreviji članak(pismo) vlasnika excitinga 500.
sve je više problema sa kymcom.
moj prijedlog,atlantic,medison,x8,x-evo,x9, ili svi skuteri maxi oblika sa piaggio mašinom od 250/300/400 ccm.
cijena je slična tako da imaš što birati.
filiplatinovicz:
mrcina voli mrcine, koje su više za putovanja, nego za grad, gdi su debele, teške, neupravljive... izvrsni su to motori, ali meni djeluju pre glomazno...
u principu, za grad su boplji vižljastiji skuteri, a za izlete do 50 ili 100 km, doista nije bitno kakvi su... beverly, scarabeo, i sl... veliko kolo je zgodno za naše neravne ceste... iako osobno više volim manje kotače, zbog bolje upravljivosti i manevriranja u gradu...
ja sam iz zagreba putovao na skuterima i u međugorje (Atlantic 250 i nexus 250) i u Zadar (vespa GTS 250) i po sloveniji (scarabeo 250), već sam napisao o tome. Izletre sam radio i na 50 ccm, jedan od većih na Derbyju GP Open, u jednom danu cca 250 km (ZG - Sisak - Vojnić - KA - ZG), bez frke...
Po običnim cestama SVAKI 250 funkcionira savršeno i može se ići i na izlete i na putovanja i na ljetovanje s njima, bez ograničenja kilometraže, dok dupe izdrži i unutar propisanih servisnih intervala od 3000 km, za 4-taktne mašine...
IZd:
Nexus...
...iako je djedica u pravu što se tiče vespe, ako voliš vespu (ona se jednostavo ili voli ili ne voli) onda vespa, ako ne onda NEXUS :icon_thumright:
mrcina:
sad u ovo vrijeme kad su sicevi od beverlija i x9 isparili i došli sucevi tipa x8/atlantik onda ide nexus makar nebih kupovao takav skuter sumnjivo velike cijene kad za to možeš kupiti isto skuter piaggio za manje pare a iste kvalitete.
zar nexus 250 ima opravdano visoku cijenu od nekih 40000kn a x-evo 35000kn kakva je razlika u ta dva skutera vrijedna 5000kn.
mašine su iste u 99%, razlika u šasiji skoro pa nikakva(osim u vilicama) ,totalna razlika vidi se u plastikama i vanjskom izgledu i dodatcima ispod plastika(alarm,razlika u rezervoaru od 1-2litre,rupa za prtljagu neopravdavaju takvu razliku u cijeni).
nove verzije piagga imaju iste mašine kao i nexus pa tu razlika se svrstava samo u dvije stavke gore navedene.
što dalje navesti neznam.
da volim mrcine tako da znam što vozim jer npr. voziti se po ljetu i zimi velike su razlike , pogotovo kad su ceste smrznute.
kad imaš mrcinu pod guzicom voziš se totalno oprezno dok sa zujalicom zujiš kao u ljeto ali si opasniji po sebe,druge pa čak i za metalne ljubimce kad se guraš napred.
malo leda i evo sranja,strugotine,ogledala a onda čak i očale besplatne od razjarenih vozača ili manjak perja ili rupa u džepu nakon dobivene kazne.
znaš filipe imao sam ajmoreč zujalicu ali sam zadovoljniji mrcinom.tamo sam nakon samo sat vremena osjetio guzicu i morao stati radi razgibavanja a na mrcini ajoj od gospiča do karlovca(naplatne kučice) starom cesto za dve čuke.
250 km sa 50ccm samo ako imam puuuuuuuuuuuunnnnnnnoooooooo slobodnog vremena ili sam u penziji,ili sam nezaposlen ili sam u branši koja to dopušta kao ti filipe, a osim toga za takvo putovanje50ccm skuter je mučenje vozača kao i skutera pitaj si robija i ostale kad smo obišli zagorje preko kumrovca i marije bistrice,osjetiš svaku uzbrdicu i stoga ispod 150ccm ne prepočučam nikome osim teškim entuzijastima u tuniranju motora/skutera..
robert:
e mrc,
cuj duza putovanja na 50ccm su za mene pravi izazov! lako je sjesti na nexus, x9 i slicnoga pa vozi kud zelis!
samo da nisu dva mala problema kod mog serijskog skutera ja ni nebi razmisljao o kupovini nexusa!
prvo je ubrzanje a drugo je uzbrdo je trom! nikad necu zaboraviti nasu voznju na grobnik! sa vecim skuterom bez problema i takve bi mi voznje brzo postale dosadne! ali kad si na 50ccm pocnes razmisljati o puno stvari kao na primjer hoce li biti dovoljno benzina, kako ce motor pretrpiti sve to, slabe kocnice itd.!
a sto se tice visoke cjene nexusa ja sam spreman tu cjenu platiti jer mi je optika skutera vazna! nexus mi izgleda nekako hajde recimo sportski, a dok mi piaggio vise izgleda kao skuter za penzionere!
evo pa usporedi sam:
piaggio x9
gilera nexus 250
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju