Općenito > Propisi
registracija
(1/1)
replcnt:
ovak, zanima me nešt, pošto sam skuter kupio pred ljeto 10.6, i moro sam novu registraciju pravit jer je motor bio ukraden, bla bla bla tablica oteta, nova prometna sve novo, e sad, registraciju sa osiguranjem sam platio 728kn, zanima me jel svake godine ista cijena? svih 728kn, frend mi za cbr600 plaća 1000kn pa mi malo to nelogično svake godine po 728kn. :icon_scratch:
Mr J:
--- Citat: replcnt - 06 Prosinac, 2007, 15:47:11 ---ovak, zanima me nešt, pošto sam skuter kupio pred ljeto 10.6, i moro sam novu registraciju pravit jer je motor bio ukraden, bla bla bla tablica oteta, nova prometna sve novo, e sad, registraciju sa osiguranjem sam platio 728kn, zanima me jel svake godine ista cijena? svih 728kn, frend mi za cbr600 plaća 1000kn pa mi malo to nelogično svake godine po 728kn. :icon_scratch:
--- Kraj citata ---
Placat ces oko 500kn, a s godinama sve manje i manje... :icon_thumright:
vjeko86:
evo može i jedno moje pitanjce,
kupio sam polovni skutač i napravio sam kupo-prodajni ugovor sa bivšim vlasnikom,e sad motor je star ima već osam
godina da li ću morati ići platiti pdv na kupljeno vozilo,
i da li moram na tehnički da mi se prepiše prometna dozvola i knjižica vozila ili samo u policiju,
hvala unaprijed
Punisher:
--- Citat: vjeko86 - 11 Prosinac, 2007, 19:55:31 ---evo može i jedno moje pitanjce,
kupio sam polovni skutač i napravio sam kupo-prodajni ugovor sa bivšim vlasnikom,e sad motor je star ima već osam
godina da li ću morati ići platiti pdv na kupljeno vozilo,
i da li moram na tehnički da mi se prepiše prometna dozvola i knjižica vozila ili samo u policiju,
hvala unaprijed
--- Kraj citata ---
Ovako;
1. Moraš na poreznu platiti PDV, ponesi kupoprodajni ugovor, gledaju oni po katalogu; ako je cifra koju si platio skuter manja od cijene iz kataloga=plaćaš cijenu po katalogu, ako je cifra veća od cijene u katalogu=plaćaš veću cijenu (lopuže šugave).
2. Odeš na tehnički sa kupoprodajnim ugovorom i potvrdom da si platio PDV, obaviš tehnički i osiguranje
3. Odeš na policiju da ti ovjere papire i nazad to stanice za teh. pregled da ti predaju tablice i vozi.
filiplatinovicz:
pri kupnji rabljenih vozila ne plaća se PDV (jer i nema dodane vrijednosti) već PET posto poreza na cijenu vozila, kako je Punisher NAVEO...
Ako vozilo ima još važeći teh pregled, ne treba obavljat teh pregled do roka kada ističe, skupa s registracijom...
ako je pločica vraćena (obvezno pri promjeni reg. područja) potrebna je nova pločica, teh. knjižica samo ako je stara popunjena, a prometna dozvola obvezno...
ako se obavlja teh pregled, sve papire (i pločicu) izdaje stanica, a na policiji se samo iovjeravaju dokumenti pa se treba vratit u stanicu za teh pregled po pločice, nalje i kaj ti ga ja znam...... ako se ne radi teh. ptregled, cijeli se prijenos može obaviti SAMO NA POLICIJI...
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju